Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/9779
Title: Книга Мусій Іванович: біобібліографічний покажчик наукових праць за 1934-1991 роки
Authors: Шакула, З. І.
Issue Date: 2014
Publisher: Харків
Citation: Книга Мусій Іванович: біобібліогр. покажчик наук. пр. за 1934-1991 роки уклад. З. І. Шакула; ред. Г. В. Свириденко, тех. ред. Т. О. Зінченко; Інформаційно-бібліотечний центр ХДЗВА. Харків, 2014. 43 с.
Abstract: Біобібліографічний покажчик відображає наукову діяльність доктора сільськогосподарських наук, професора, Члена-кореспондента ВАСГНІЛ і УААН видатного вченого в галузі молочного господарства, технології молока і молочних продуктів. У виданні представлені основні віхи життя, науково-виробничої та організаційної діяльності видатного вченого, талановитого організатора та новатора в удосконаленні навчального процесу вищої школи, чудового педагога. Працюючи на посаді ректора інституту, М. І. Книга очолив масштабну працю по перетворенню учбово-дослідного господарства в дослідний полігон, де відпрацьовувались нові системи ведення господарства, особливо тваринництва. Завдяки його діяльності було розроблено та введено 1957 року новий навчальний план підготовки спеціалістів зооінженерного факультету. М.І. Книга - автор більш ніж 150 робіт наукового, навчального, навчально-методичного та науково-методичного змісту. Основний напрям наукової роботи – мінливість хімічного складу та біохімічних властивостей молока корів під впливом годівлі. Наукова школа фахівців Мусія Івановича у галузі молочного скотарства представлена 18 кандидатами сільськогосподарських наук. Видання призначене для вчених, аспірантів та магістрантів, спеціалістів агропромислового комплексу, студентів вищих навчальних закладів та коледжів відповідних профілів.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/9779
Appears in Collections:Серія "Праці вчених"

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
knyha_pokazhchyk_2014.pdf702.28 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.