Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/9705
Title: Підвищення ефективності використання основних засобів підприємства
Authors: Артюшенко, Ярослав Юрійович
metadata.dc.contributor.advisor: Кравченко, Юлія Миколаївна
metadata.dc.contributor.affiliation: Харківський національний технічний університет сільського господарства імені Петра Василенка, Кафедра економіки та маркетингу
Issue Date: 2020
Publisher: Харків: ХНТУСГ
Citation: Артюшенко Я. Ю. Підвищення ефективності використання основних засобів підприємства: кваліфікаційна робота магістра: спец. 051 - Економіка; наук. кер. Ю. М. Кравченко; Харків, 2020. 96 с.
Abstract: Розвиток ринкових відносин в Україні підвищує рівень відповідальності суб’єктів господарювання за результатами своєї діяльності, які значною мірою залежать від забезпечення основними засобами, їх технічного стану та ефективності використання. Діяльність підприємства нерозривно пов’язана з наявністю й використанням основних засобів, які повинні характеризуватися відповідним складом та структурою для здійснення процесу виробництва. Для забезпечення конкурентоспроможності підприємства й отримання необхідної величини прибутку необхідно здійснювати постійний аналіз ефективності використання основних засобів та досліджувати фактори, які впливають на цю зміну. Забезпечення рентабельного сільськогосподарського виробництва та підвищення рівня продовольчої безпеки країни залежать від наявності, ефективності використання і відтворення ресурсного потенціалу аграрних підприємств. Важливою передумовою ефективного використання ресурсів підприємств є їх збалансоване формування. В цьому аспекті актуальним є визначення оцінки наявності виробничих засобів у господарствах регіону.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/9705
Appears in Collections:051 - "Економіка" (Магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2Artyushenko.pdf
  Restricted Access
1.31 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.