Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/948
Title: Теоретичні основи формування інтегрованої системи менеджменту на агропромислових підприємствах
Other Titles: Theoretical basis of formation of an integrated management system in agricultural enterprises
Authors: Резнік, Надія Петрівна
Сиза, Наталія
Keywords: якість;менеджмент якості;система менеджменту;інтегрована система менеджменту;система менеджменту;підприємство аграрного сектору;quality;quality management;management system;integrated management system;management system;enterprise of agrarian sector
Issue Date: 2020
Publisher: ТОВ «Стильна типографія»
Citation: Резнік Н. П., Сиза Н. Теоретичні основи формування інтегрованої системи менеджменту на агропромислових підприємствах. Актуальні проблеми інноваційної економіки. 2020. № 1. С. 27-33.
Series/Report no.: Актуальні проблеми інноваційної економіки;№ 1
Abstract: Вступ. Нині одним з основних завдань економічної політики будь-якої країни є всебічне підвищення технічного рівня та якості продукції. Глобалізація і загальна конкуренція покликали до життя нову модель управління бізнесом, зорієнтовану на споживача. Визначальними факторами стають принципи і методи системи управління якістю, що дозволяють країнам конкурувати між собою у багатьох галузях. Метою наукового дослідження є здійснення аналізу практичних рекомендацій щодо вдосконалення практичних напрацювань та методичних рекомендацій щодо побудови інтегрованої системи менеджменту, шляхом створення формалізованої моделі такої системи для агропромислових підприємств. Результати. У статті авторами доведено, що найбільш ефективним способом удосконалення керування підприємством на сьогодні є впровадження інтегрованих систем менеджменту, створених відповідно до вимог міжнародних стандартів ISO. Досліджено, що характерною особливістю більшості організацій в усьому світі є їх прагнення впровадити на підприємстві відразу або по черзі кілька систем менеджменту, які в подальшому функціонують як локальні системи і відповідають за задоволення потреб і запитів різних стейкхолдерів. Розглянута інтегрована система менеджменту будуються на основі застосування системного і процесного підходів до управління підприємством, що дозволяють пов'язати в єдине ціле різні процеси і види діяльності. Висновки. Доведено, метою створення інтегрованої системи менеджменту є спільне оптимальне керування ризиками, що дозволяє скоротити необхідні підприємству матеріальні та організаційні ресурси. Інтегровані системи менеджменту будуються на основі застосування системного і процесного підходів до управління підприємством, що дозволяють пов'язати в єдине ціле різні процеси і види діяльності. Представлені критерії і ступінь їх функціонування наочно показують результативність і ефективність ІСМ на агропромислових підприємствах.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/948
ISSN: 2524-0455
Appears in Collections:Випуск 1

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
7.pdf280.98 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.