Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/9438
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorХромих, Н. О.-
dc.contributor.authorБородай, Є. С.-
dc.contributor.authorЛихолат, Ю. В.-
dc.date.accessioned2022-10-18T07:07:27Z-
dc.date.available2022-10-18T07:07:27Z-
dc.date.issued2012-
dc.identifier.citationХромих Н. О., Бородай Є. С., Лихолат Ю. В. Факторний аналіз впливу Ni2+ і гіпертермії на вміст відновленого глутатіону і активність глутатіон-S-трансферази у коренях кукурудзи та гороху. 2012. № 3 (27). С. 75 - 81uk_UA
dc.identifier.otherУДК 581.144.2:576.3+58.031-
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/9438-
dc.description.abstractУ планованому факторному експерименті досліджено зміни вмісту відновленого глутатіону (GSH) та активності глутатіон-S-трансферази (GST) у коренях 5-добових проростків кукурудзи (Zea mays L.) та гороху (Pisum sativum L.) за 30-хвилинного сумісного впливу нітрату нікелю в діапазоні концентрацій 0,1-1,0 мМ та гіпертермії в діапазоні 32-45°С. Виявлено ефект взаємодії впливу Ni2+ і гіпертермії на вимірювані показники. Показано видову специфічність дії кожного чинника та ефекту їх взаємодії у коренях проростків кукурудзи та гороху.uk_UA
dc.description.abstractIn planned factorial experiment the changes of reduced glutathione (GSH) content and glutathione S-transferase activity in the roots of 5-days maize (Zea mays L.) and pea (Pisum sativum L.) seedlings after 30-minute combined action of nickel nitrate in the concentration range of 0,1-1,0 mM and the temperature in the range of 32-45°C were studied. The effect of Ni2+ and heat interaction to measured indices was revealed, and it shows the close connection between factors during their combined action to the plant metabolic processes. The specific features of each factor effect and effect of their interaction in roots of maize and pea seedlings were shown.uk_UA
dc.description.abstractВ планированном факторном эксперименте изучено изменение содержания восстановленного глутатиона (GSH) и активности глутатион-S-трансферазы (GST) в корнях 5-суточных проростков кукурузы (Zea mays L.) и гороха (Pisum sativum L.) при 30-минутном совместном воздействии нитрата никеля в диапазоне концентраций 0,1-1,0 мМ и температуры в диапазоне 32-45°С. Выявлен эффект взаимодействия Ni2+ и гипертермии на измеряемые показатели. Показаны видовая специфичность действия каждого из факторов и их взаимодействия в корнях проростков кукурузы и гороха.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарків: ХНАУ ім. В. В. Докучаєваuk_UA
dc.relation.ispartofseriesБіологія;№ 3 (27)-
dc.subjectZea mays, Pisum sativum, корені, іони нікелю, гіпертермія, відновлений глутатіон, глутатіон-S-трансфераза, факторний експериментuk_UA
dc.subjectZea mays, Pisum sativum, roots, nickel ions, heat, reduced glutathione, glutathione S-transferase, factorial experimentuk_UA
dc.subjectZea mays, Pisum sativum, корни, ионы никеля, гипертермия, восстановленный глутатион, глутатион-S-трансфераза, факторный экспериментuk_UA
dc.titleФакторний аналіз впливу Ni2+ і гіпертермії на вміст відновленого глутатіону і активність глутатіон-S-трансферази у коренях кукурудзи та горохуuk_UA
dc.title.alternativeFactorial analysis of Ni2+ and heat action on reduced glutathione content and glutathione-S-transferase activity in maize and pea rootsuk_UA
dc.title.alternativeФакторный анализ влияния Ni2+ и гипертермии на содержание восстановленного глутатиона и активность глутатион-S-трансферазы в корнях кукурузы и горохаuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Вісник Харківського національного аграрного університету ім. В. В. Докучаєва. Серія "Біологія" 2012, № 3 (27)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
vestnik_hnau_2012_03_075-081_Khromykh_et_al.pdf222.85 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.