Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/943
Title: Методичні підходи до оцінки використання торгових стратегій на товарному біржовому ринку
Other Titles: Methodical approaches to assessing the use of trading strategies in the commodity exchange market
Authors: Подсоха, Анна Сергіївна
Keywords: торгова стратегія;методичний підхід;біржовий ринок;інвестор;трейдер;агропродукція;вартість;trading strategy;methodical approach;stock market;investor;trader;agricultural products;cost
Issue Date: 2020
Publisher: ТОВ «Стильна типографія»
Citation: Подсоха А. С. Методичні підходи до оцінки використання торгових стратегій на товарному біржовому ринку. Актуальні проблеми інноваційної економіки. 2020. № 1. С. 11-16.
Series/Report no.: Актуальні проблеми інноваційної економіки;№ 1
Abstract: Вступ. Біржова торгівля є доволі поширеним видом ринкових процесів. Виникнення й розвиток бірж обумовлені змінами у формуванні економічних процесів між учасниками ринкових відносин. Ускладнення торгівельноекономічних зв’язків сприяли формуванню різних видів бірж. Метою наукового дослідження є розвиток методичних підходів до оцінки впровадження торгових стратегій на товарному біржовому ринку. Результати. Визначено сутність і структуру торгової стратегії. Обґрунтовано основні переваги й недоліки використання на біржовому ринку торгової стратегії. Доведено залежність торгових стратегій від точності кількісної інформації, на основі якої вони формуються. Охарактеризовано основні види технічних і фундаментальних торгових стратегій. Розглянуто торгові стратегії, які базуються на чотирьох рівнях управління (стратегія підтримки, стратегія скорочення, стратегія зростання). Визначено сутність бізнес-тратегії. Охарактеризовано торгові стратегії в розрізі запропонованої класифікації за сферами діяльності суб’єкта аграрного бізнесу. Визначено біржову торгівлю як складову прозорості взаємовідносин на ринку товарів і послуг аграрного біржового ринку. Охарактеризовано фінансові інструменти біржового ринку. Наведено особливості використання деривативів у міжнародній практиці. Обгрунтовано роль ціни у якості головного фактору впливу на обсяги виробництва товарів і продукції. Проведено аналогію формування цін на біржовому й вільному ринках. Обгрунтовано спосіб визначення факторів впливу на рух вартості агропродукції. Доведено необхідність точного врахування впливу основних факторів у процесі формування торгової стратегії. Підкреслено важливість розуміння цілей торгівлі для розроблення і впровадження стратегії. Висновки. Обґрунтовано важливу роль торгових стратегій у процесі біржової торгівлі. Визначено сутність і особливості формування торгових стратегій. Встановлено, що використання ефективної торгової стратегії сприяє підвищенню рівня обґрунтованості рішень для трейдерів та інвесторів.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/943
ISSN: 2524-0455
Appears in Collections:Випуск 1

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
4.pdf226.78 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.