Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/9382
Title: Цінні видання ФБ ХНАУ ім. В. В. Докучаєва: бібліографічний покажчик. Випуск 4. Видання з природничих наук (XIX ст.). Ч. 1: Природознавство. Математика. Астрономія. Фізика. Хімія. Кристалографія. Мінералогія. Геологія. Фізична географія. Метеорологія. Петрографія. Економічна геологія. Гідрологія. Палеонтологія
Authors: Кандаурова, О. Д.
Жидких, І. П.
Issue Date: 2020
Publisher: Харків: ХНАУ
Citation: Цінні видання ФБ ХНАУ ім. В. В. Докучаєва: бібліогр. покажчик / уклад.: О. Д. Кандаурова, І. П. Жидких. Харків : ХНАУ, 2020. Вип. 4: Видання з природничих наук (XIX ст.). Ч. 1: Природознавство. Математика. Астрономія. Фізика. Хімія. Кристалографія. Мінералогія. Геологія. Фізична географія. Метеорологія. Петрографія. Економічна геологія. Гідрологія. Палеонтологія. 156 с.: іл. (Серія «Книжкові скарби ФБ ХНАУ ім. В. В. Докучаєва») (Назустріч 205-й річниці від дня заснування ХНАУ ім. В. В. Докучаєва).
Abstract: Покажчик розкриває колекцію рідкісних і цінних російськомовних книг з природничих наук XIX ст. з фондів Фундаментальної бібліотеки ХНАУ ім. В.В. Докучаєва. Містить 208 бібліографічних записів з елементами наукового опису, складених відповідно до стандартів. Структура видання складається з основної частини та низки допоміжних покажчиків. В основній частині матеріал розташовано за тематичними рубриками згідно Універсальної десяткової класифікації (УДК), в рубриці – за алфавітом авторів і назв. Різноаспектному розкриттю змісту сприяє розгалужений науково-допоміжний пошуковий апарат, який містить покажчики, що значно збагачують видання та підвищують його інформативність: іменний і хронологічний покажчики, перелік типографій і видавців за містами, покажчик провенієнцій. Видання ілюстровано портретами авторів і зображеннями книг. Покажчик призначений як для фахівців - науковців, студентів, бібліотечних працівників, так і для широкого загалу користувачів, зацікавлених історичним минулим природничих наук.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/9382
Appears in Collections:2. Покажчики рідкісних і цінних видань

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
tsinni_vydannia_FB_KhNAU_pokazhchyk_2020.pdf3.25 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.