Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/8683
Title: Управляння ефективністю виробництва та реалізації зерна на підприємстві
Authors: Крикун, Вікторія Ігорівна
Issue Date: 2021
Publisher: Харків
Citation: Крикун В. І. Управляння ефективністю виробництва та реалізації зерна на підприємстві: кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «Бакалавр»: спец. 073 Менеджмент; Харків, 2021. 81 с.
Abstract: Актуальність теми кваліфікаційної роботи обумовлена тим, що проблема забезпечення населення країни достатньою кількістю вітчизняних якісних продуктів харчування залежить головним чином від обсягу виробництва сільськогосподарської продукції і перш за все зерна — важливого виду продовольчих ресурсів, цінної сировини для ряду галузей переробної промисловості, незамінного джерела створення повноцінної кормової бази для розвитку тваринництва. У переважній більшості країн світу виробництво зерна традиційно належить до провідних галузей сільського господарства. В Україні зернове господарство має не тільки важливе соціально-економічне, а й політичне значення для розвитку національної економіки, забезпечення продовольчої безпеки держави. Зерно та продукти його переробки є основою харчування людей. Зерно використовується людиною у вигляді хліба, круп, макаронів, кондитерських виробів та ін. Ці продукти відзначаються високими поживними та смаковими якостями, містять достатню кількість білків, вуглеводів, вітамінів, амінокислот і мінеральних солей. Зерно — головний і незамінний корм при виробництві тваринницької продукції. Воно має значно вищу поживну цінність порівняно з іншими видами кормів, характеризується високим вмістом кормових одиниць, перетравного протеїну, макро- та мікроелементів. Як корм використовується також побічна продукція вирощування зернових — солома й полова, а також відходи переробки зерна. Продукція вирощування зернових культур є сировиною для переробної промисловості. В результаті переробки зерна одержують спирт, крохмаль та іншу продукцію, з соломи — целюлозу, папір тощо. Саме цими позиціями обумовлена актуальність обраної теми кваліфікаційної роботи щодо економічної ефективності виробництва та реалізації пшениці.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/8683
Appears in Collections:073 - "Менеджмент" (Бакалаври)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Krykun_11.pdf
  Restricted Access
14.45 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.