Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/7986
Title: Загальна токсикологія
Authors: Корнієнко, В. І.
Пономаренко, О. В.
Ладогубець, О. В.
Гаркуша, І. В
Дученко, К. А.
Keywords: дії отрути;токсикокинетіка;біотрансформація;інтоксикації;детоксикація;ціаніди;нейротоксичний ефект;процесовочищення організму
Issue Date: 2020
Publisher: Харків: ХДЗВА
Citation: Корнієнко В. І., Пономаренко О, В., Ладогубець О. В., Гаркуша І. В., Дученко К. А. Загальна токсикологія: навчально-методичний посібник з вивчення ветеринарної токсикології. Харків: РВВ ХДЗВА, 2020. 112 с.
Abstract: Навчально-методичний посібник в 2 частинах складений відповідно до програми по ветеринарній токсикології. Містить інформаційний матеріал по основних темах ветеринарної токсикології: частина 1 – по загальній токсикології, частина 2 – по приватній. Призначено для самостійної і аудиторної роботи студентів факультету ветеринарної медицини. Метою курсу "Ветеринарна токсикологія" є вивчення впливу токсичних речовин на організм тварин, риб і бджіл, на їх продуктивність, відтворну функцію і санітарні якості продуктів тваринництва. Вивчення ветеринарної токсикології базується на теоретичних, загальнобіологічних і клінічних дисциплінах: фізиці, хімії, ботаніці, зоології, анатомії, фізіології, мікробіології, зоогігієні, фармакології, клінічній діагностиці, терапії, ветеринарно-санітарній експертизі і ін. Курс "Ветеринарна токсикологія" включає два розділи: загальну і приватну токсикології. В ході вивчення токсикології студенти вивчають історію і перспективи розвитку ветеринарної токсикології, класифікації і властивості отрут, причини і умови, які сприяють отруєнням, принципи діагностики, лікування і профілактики отруєнь.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/7986
Appears in Collections:Навчально-методичні посібники

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Zahal_na_toksykolohiya_NP_2.pdf1.54 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.