Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/7963
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Кучерук, Зіновія Іванівна | - |
dc.contributor.author | Шматченко, Наталя Василівна | - |
dc.date.accessioned | 2022-10-05T13:34:51Z | - |
dc.date.available | 2022-10-05T13:34:51Z | - |
dc.date.issued | 2019 | - |
dc.identifier.citation | Кучерук З. І., Шматченко Н. В. Сировинні ресурси технологій галузі: лабораторний практикум для студентів спеціальності 181 «Харчові технології» спеціалізації «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів», ступеня вищої освіти бакалавр. Х. : ХДУХТ, 2019. 67 с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/7963 | - |
dc.description.abstract | Дисципліна «Сировинні ресурси технологій галузі» є загально-інженерною дисципліною, яка дає теоретичну підготовку та практичні навички для самостійної практичної діяльності фахівця галузі, здатного оцінити вплив якості сировини на якість кінцевого продукту та забезпечити оптимальні умови її використання на виробництві. Метою вивчення дисципліни є підготовка студентів до виробничо-технологічної діяльності за рахунок одержаних знань про основні принципи підбору і обґрунтування використання сировини з точки зору особливостей її якості, та заходів, спрямованих на підвищення технологічного потенціалу сировини. В ході лабораторного практикуму студенти проводять дослідження показників якості сировини, що використовується у технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів, дають заключення на відповідність показників якості сировини нормативним документам і дають рекомендації щодо використання цієї сировини у технологічному процесі. Такий підхід до вивчення тем розвиває логічне мислення, дає можливість самостійно робити висновки, застосовувати теоретичні знання в практичній діяльності, використовувати досягнення сучасної науки в процесі підготовки та в майбутній професійній діяльності. Робота в лабораторії, яка пов’язана з визначенням фізико-хімічних та органолептичних показників сировини сприяє розвитку практичних вмінь і навичок. Відповідно до програми дисципліни лабораторний практикум складається з восьми робіт, які охоплюють основні теми курсу й вимагають обов’язкового лабораторного опрацювання. В кожній лабораторній роботі приводяться загальні відомості про певний вид сировини, показники якості відповідно до стандартів, зміст виконуваної роботи. З метою покращення засвоювання матеріалу наводяться питання до самоконтролю. Після кожної лабораторної роботи наводиться стислий опис методів визначення потрібних показників. В кінці лабораторного практикуму наведено перелік основної та додаткової літератури, що рекомендується до використання. | uk_UA |
dc.language.iso | uk_UA | uk_UA |
dc.publisher | Харків: ХДУХТ | uk_UA |
dc.title | Сировинні ресурси технологій галузі | uk_UA |
dc.type | Other | uk_UA |
Appears in Collections: | Практикуми |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
LP_syrovynni_resursy _19.pdf | 1.85 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.