Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/7603
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorКузёменский, А. В.-
dc.date.accessioned2022-09-29T08:39:58Z-
dc.date.available2022-09-29T08:39:58Z-
dc.date.issued2008-
dc.identifier.citationКузёменкский А. В. Онтогенетическая разнокачественность проявления генов лёжкости томата. 2008. № 1 (13). С. 53 - 58uk_UA
dc.identifier.otherУДК 635.64:575.2:631.527-
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/7603-
dc.description.abstractДля носителей генов лежкости Gr, Nr, Nr-2, nor, rin выявлена разнокачественность по степени спелости плодов в пределах генотипа, растения и даже плода в местах прямого попадания света или повреждения. Установлено, что по мере возрастания ярусности наблюдается ослабление ингибирующего влияния генов лежкости на созревание плодов, которое наиболее контрастно в конце вегетационного периода.uk_UA
dc.description.abstractFor the transmitters of keeping quality genes, Gr, Nr, Nr-2, nor, rin, heterogeneity by the degree of fruits ripeness within the limits of a genotype, plant and even fruit is exposed – in the places of direct hit of light or damage. It is determined that as far as growth of tier there is observed weakening of inhibition effect of keeping quality genes on ripening of fruits, which is most contrasting at the end of vegetation period.uk_UA
dc.description.abstractДля носіїв генів лежкості Gr, Nr, Nr-2, nor, rin виявлено різноякісність за ступенем стиглості плодів у межах генотипу, рослини і навіть плоду – в місцях прямого потрапляння світла або пошкодження. Встановлено, що у міру зростання ярусності спостерігається послаблення інгібуючого ефекту генів лежкості на достигання плодів, яке найбільш контрастне наприкінці вегетаційного періоuk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherХарків: ХНАУ ім. В.В. Докучаєваuk_UA
dc.relation.ispartofseriesБіологія;№ 1 (13)-
dc.subjectLycopersicon esculentum Mill., мутации, гены лежкости alc, nor, rin, Nr, Nr-2, Gr, биохимическиеuk_UA
dc.subjectLycopersicon esculentum, mutations, keeping quality genes alc, nor, rin, Nr, Nr-2, Gr, biochemical effectuk_UA
dc.subjectLycopersicon esculentum, мутації, гени лежкості alc, nor, rin, Nr, Nr-2, Gr, біохімічні ефектиuk_UA
dc.titleОнтогенетическая разнокачественность проявления генов лёжкости томатаuk_UA
dc.title.alternativeOntogenetic heterogeneity display of tomato keeping quality genesuk_UA
dc.title.alternativeОнтогенетична різноякісність прояву генів лежкості томатаuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Вісник Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва. Серія: Біологія 1 (13)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Kuzjomenskyj.pdf406.72 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.