Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/7387
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorМолодченкова, О.О.-
dc.contributor.authorАдамовская, В.Г.-
dc.contributor.authorЦисельская, Л.Й.-
dc.contributor.authorТихонова, О.В.-
dc.date.accessioned2022-09-27T10:11:46Z-
dc.date.available2022-09-27T10:11:46Z-
dc.date.issued2007-
dc.identifier.citationМолодченкова О.О., Адамовская В.Г., Цисельская Л.Й., Тихонова О.В. Содержание диеновых конъюгатов и активность Н+-АТФазы, глутатионредуктазы проростков злаковых культур при фузариозе и действии салициловой кислоты. 2007. № 2 (11). С. 43 - 51uk_UA
dc.identifier.otherУДК 581.1-
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/7387-
dc.description.abstractИсследовали влияние фузариозной инфекции и салициловой кислоты на интенсивность пероксидного окисления липидов и активность Н+-АТФазы, глутатионредуктазы в проростках озимой пшеницы, ярового ячменя и кукурузы. Установлены дифференцированные изменения изученных показателей в зависимости от устойчивости генотипов злаковых культур к фузариозу и рода культуры. Полученные данные могут свидетельствовать об участии продуктов пероксидного окисления липидов, Н+-АТФазы и глутатионредуктазы в формировании ответных реакций злаковых культур на воздействие фузариозной инфекции и салициловой кислоты. Предполагается существование функциональной связи между процессами пероксидного окисления липидов и изучаемыми ферментами при фузариозе и действии салициловой кислоты.uk_UA
dc.description.abstractДосліджували вплив фузаріозної інфекції та саліцилової кислоти на інтенсивність пероксид ного окиснення ліпідів і активність Н+-АТФази, глутатіонредуктази в проростках озимої пшениці, ярого ячменю та кукурудзи. Встановлені диференційовані зміни вивчених показни ків залежно від стійкості генотипів злакових культур до фузаріозу та роду культури. Отрима ні дані можуть свідчити про участь продуктів пероксидного окиснення ліпідів, Н+-АТФази та глутатіонредуктази в формуванні реакцій відповіді злакових культур на вплив фузаріозної інфекції та саліцилової кислоти. Висловлене припущення про існування функціонального взаємозв’язку між процесами пероксидного окиснення ліпідів та активністю глутатіонредук тази і Н+-АТФази при фузаріозі та дії саліцилової кислоти.uk_UA
dc.description.abstractThe influence of fusariose infection and salicylic acid on the intensity of lipid peroxidation and H+-ATPase and glutathionereductase activity in the winter wheat, spring barley and corn seedlings is re searched. The different changes of studied indexes depend from the cereal crops genotypes resis tance to fusariose and culture’s genus is established. The obtained results can testify about participa tion of lipid peroxidation products, H+ -ATPase and glutathionereductase in the formation of cereal crops answer reactions to the action of fusariose infection and salicylic acid. It was supposed that functional correlation exists between lipid peroxidation processes and studied ferments at the fusariose and the action of the salicylic acid.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherХарків: Харківський національний аграрний університет ім. В.В. Докучаєваuk_UA
dc.relation.ispartofseriesБіологія;№ 2 (11)-
dc.subjectTriticum aestivum L., Hordeum vulgare L. , Zea mays L., фузариоз, салициловая кислота, диеновые конъюгаты, глутатионредуктаза, Н+ -АТФазаuk_UA
dc.subjectTriticum aestivum L., Hordeum vulgare L., Zea mays L., фузаріоз, саліцилова кислота, дієнові кон’югати, глутатіонредуктаза, Н+ -АТФазаuk_UA
dc.subjectTriticum aestivum L., Hordeum vulgare L., Zea mays L., Fusarium spp, salicylic acid, dienic conjugates, glutathionereductase, Н+ -АТPaseuk_UA
dc.titleСодержание диеновых конъюгатов и активность Н+-АТФазы, глутатионредуктазы проростков злаковых культур при фузариозе и действии салициловой кислотыuk_UA
dc.title.alternativeThe dienic conjugates content and Н+-АTPase and glutathionereductase activity of cereal crops seedlings at the fusariose and the action of salicylic aciduk_UA
dc.title.alternativeВміст дієнових кон’югатів та активнІСТЬ Н+-АТФази, глутатіонредуктази проростків злакових культур при фузаріозі та дії саліцилової кислотиuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Вісник Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва. Серія: Біологія № 2 (11)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Molodchenkova_et_al.pdf364.94 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.