Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/6658
Title: Сучасний стан розвитку овочівництва відкритого ґрунту Харківської області
Other Titles: The current state of development of open ground vegetable growing of the Kharkov region
Современное состояние развития овощеводства открытого грунта Харьковской области.
Authors: Лещенко, Л.О.
Keywords: овочівництво, виробництво, урожайність, сільськогосподарські підприємства, відкритий ґрунт.;vegetable production, productivity, farms, open ground.;овощеводство, производство, урожайность, сельскохозяйственные предприятия, открытый грунт.
Issue Date: 2015
Publisher: Харків: ХНАУ ім. В.В. Докучаєва
Citation: Лещенко Л.О. Сучасний стан розвитку овочівництва відкритого ґрунту Харківської області. 2015. № 5. С. 239
Series/Report no.: Економічні науки;№ 5
Abstract: У статті розглянуто сучасний стан розвитку галузі овочівництва відкритого ґрунту Харківської області; порівняно її обсяги виробництва з провідними областями країни. Визначені основні проблеми, що впливають на втрати овочевої продукції, її якість. Проаналізовано показники виробництва овочів відкритого ґрунту у сільськогосподарських підприємствах області. Обґрунтовано впровадження інтенсивних технологій, інноваційних підходів, модернізації матеріально-технічної бази, що є одними з головних умов підвищення обсягів виробництва, урожайності та рівня рентабельності підприємств. Виявлено основні проблеми виробництва овочів відкритого ґрунту. Визначено основні фактори, які зумовлюють необхідність і доцільність розвитку овочівництва в Харківській області, наголошено на необхідності нарощування обсягів виробництва овочів відкритого ґрунту для задоволення потреб населення.
The article reviews the current state of the field of open ground vegetable Kharkiv region; its production compared with the leading areas of the country. The main problems are affecting the loss of vegetable production and its quality. Analyzed the performance of open ground vegetable farms in the region. Grounded introduction of intensive technologies, innovative approaches, modernization of logistics, which is one of the main conditions for increasing production volumes, productivity and profitability of enterprises. The basic problem of open ground vegetable production are identified. The main factors that determine the need and feasibility of vegetable production in the Kharkiv region, stressed the need to increase production of vegetables open ground to meet the needs of the population.
В статье рассмотрено современное состояние развития отрасли овощеводства открытого грунта Харьковской области; сопоставлены ее объемы производства с ведущими областями страны. Определены основные проблемы, влияющие на потери овощной продукции, ее качество. Проанализированы показатели производства овощей открытого грунта в сельскохозяйственных предприятиях области. Обоснованно внедрения интенсивных технологий, инновационных подходов, модернизации материально-технической базы, которые являются одними из главных условий повышения объемов производства, урожайности и уровня рентабельности предприятий. Выявлены основные проблемы производства овощей открытого грунта. Определены основные факторы, которые обуславливают необходимость и целесообразность развития овощеводства в Харьковской области, отмечена необходимость наращивания объема производства овощей открытого грунта для удовлетворения потребностей населения.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/6658
Appears in Collections:Вісник Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва серія "Економічні науки" № 5

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Leshchenko.pdf181.28 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.