Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/66548
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorДубініна, А. А.-
dc.contributor.authorКобрін, В. М.-
dc.contributor.authorБогомолов, О. В.-
dc.contributor.authorЛетута, Т. М.-
dc.contributor.authorБєляєва, Л. М.-
dc.contributor.authorЛенерт, С. О.-
dc.contributor.authorВіннікова, В. О.-
dc.contributor.authorКруглова, О. С.-
dc.contributor.authorБєляєва, І. М.-
dc.contributor.authorХоменко, О. О.-
dc.date.accessioned2025-05-22T11:47:04Z-
dc.date.available2025-05-22T11:47:04Z-
dc.date.issued2013-
dc.identifier.citationДубініна А. А., Кобрін В. М., Богомолов О. В., Летута Т. М., Бєляєва Л. М., Ленерт С. О., Віннікова В. О., Круглова О. С., Бєляєва І. М., Хоменко О. О.Звіт про науково-дослідну роботу «Товарознавча характеристика та оцінка якості бобів арахісу, районованих в Україні» (заключний). Харків: ХДУХТ, 2013. 113. с.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/66548-
dc.description.abstractПредмет досліджень – товарознавча оцінка якості бобів арахісу. Об’єкти досліджень – колекційні зразки арахісу 19 сортів, зібрані Інститутом олійних культур УААН, що поширені в Україні. Мета роботи – вивчення товарознавчої характеристики та оцінки якості бобів арахісу, районованих в Україні. В аналітичному огляді літератури було проаналізовано стан українського ринку, обсяги вирощування та збору арахісу в світі. Розглянувши розроблені технології виробництва функціональних продуктів з використанням арахісу звернули увагу на те, що на сьогодні існують розробки продуктів, де в якості допоміжної сировини використовують арахіс, тим самим підвищуючи їх харчову та біологічну цінність. Проаналізовано наукову літературу щодо хімічного складу, харчової та біологічної цінності арахісу, вмісту токсичних речовин. Виявлено, що на сьогодні досліджень хімічного складу та вмісту токсичних речовин у сортах арахісу, поширених в Україні, виявлено не було. Тому доцільно було б провести аналіз хімічного складу та вмісту токсичних речовин саме тих сортів арахісу, які придатні для вирощування в Україні. Було визначено органолептичні показники якості насіння арахісу, а також досліджено загальний хімічний склад сортів арахісу, поширених в Україні. Також дослідили амінокислотний склад білка та жирнокислотний склад жиру насіння арахісу. З токсичних речовин було визначено вміст важких металів, оксалатів та нітратів. Результати науково-дослідної роботи впроваджені у навчальний процес ХДУХТ та використовуються при підготовці фахівців на факультеті товарознавства і торговельного підприємництва при викладанні дисциплін Товарознавство (Харчові продукти), «Токсичні речовини та методи їх визначення». За результатами опубліковано 5 статей і 3 тези доповіді. Рекомендації щодо раціонального використання бобів арахісу впроваджені у виробництво на підприємстві ТОВ «Агробізнес».uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарків: ХДУХТuk_UA
dc.relation.ispartofseries0111U009489;-
dc.titleЗвіт про науково-дослідну роботу «Товарознавча характеристика та оцінка якості бобів арахісу, районованих в Україні» (заключний)uk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Розташовується у зібраннях:Звіти НДР

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ZVIT_Dubinina_2013.pdf3.63 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.