Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/6631
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorІванченкова, Л.В.-
dc.date.accessioned2022-09-12T13:57:31Z-
dc.date.available2022-09-12T13:57:31Z-
dc.date.issued2018-10-13-
dc.identifier.citationІванченкова Л.В. Моніторинг управлінської інформації в діяльності підприємств харчової промисловості. Вісник ХНАУ. Серія : Економічні науки. 2018. №4. С. 223-233.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/6631-
dc.description.abstractІванченкова Л.В. Моніторинг управлінської інформації в діяльності підприємств харчової промисловості. У статті досліджуються особливості формування моніторингової системи дослідження і обліку управлінської інформації на підприємствах харчової промисловості. Дослідження показали, що оскільки аналіз охоплює звичайно велику кількість об'єктів спостереження, важливо уніфікувати способи оформлення результатів. Тому до кожного розділу плану, виконання якого закріплюється за певним структурним підрозділом, повинен бути прикладений перелік питань, що підлягають висвітленню, макети аналітичних таблиць, формули розрахунку похідних показників, а при комп’ютеризованій аналітичній обробці інформації - алгоритми, тобто повинні бути дані докладні інструктивні вказівки про порядок обробки даних при оформленні результатів аналізу.uk_UA
dc.description.abstractИванченкова Л.В. Мониторинг управленческой информации в деятельности предприятий пищевой промышленности. В статье исследуются особенности формирования мониторинговой системы исследования и учета управленческой информации на предприятиях пищевой промышленности. Исследования показали, что поскольку анализ охватывает конечно большое количество объектов наблюдения, важно унифицировать способы оформления результатов. Поэтому к каждому разделу плана, выполнение которого закрепляется за определенным структурным подразделением, должен быть приложен перечень вопросов, подлежащих освещению, макеты аналитических таблиц, формулы расчета производных показателей, а при компьютеризированной аналитической обработке информации - алгоритмы, то есть должны быть даны подробные инструктивные указания о порядке обработки данных при оформлении результатов анализа.uk_UA
dc.description.abstractIvanchenkova L.V. Management information monitoring in the food industry. The article deals with the peculiarities of the formation of a monitoring system for research and accounting of management information at food industry enterprises. Studies have shown that since the analysis usually involves a large number of objects of observation, it is important to unify the methods of designing the results. Therefore, to each section of the plan, the implementation of which is fixed by a certain structural subdivision, the list of issues to be covered, the layouts of the analytical tables, the formulas for calculating the derived indicators, and, in the case of computerized analytical processing of information, are algorithms, that is, detailed instructions should be given instructions on the order of data processing when making the results of the analysis. Questions of the organization of economic analysis become important in modern conditions. Economic analysis should be carried out in food enterprises, in associations, at the level of sectors and industries. The enterprise as the main link of the national economy is a legal entity endowed with all rights and obligations. However, it is the state authorities that create the initial conditions for the normal functioning of any enterprise, association. The hierarchical chain leads from enterprises to sectors and branches, ending with the national authorities of the regulation of the economy at the level of the national economy. All the links in this chain, which are linked with a certain responsibility for fulfilling the tasks of socio-economic development of the country, must carry out an appropriate economic analysis of their implementation. The organizational system and the methodology for such an analysis should be determined by internal regulations and instructions.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарків : ХНАУuk_UA
dc.subjectмоніторингuk_UA
dc.subjectінформаціяuk_UA
dc.subjectплануванняuk_UA
dc.subjectаналізuk_UA
dc.subjectсобівартістьuk_UA
dc.subjectхарчові підприємстваuk_UA
dc.subjectмониторингuk_UA
dc.subjectинформацияuk_UA
dc.subjectпланированиеuk_UA
dc.subjectсебестоимостьuk_UA
dc.subjectпищевые предприятияuk_UA
dc.subjectmonitoringuk_UA
dc.subjectinformationuk_UA
dc.subjectplanninguk_UA
dc.subjectcostuk_UA
dc.subjectfood enterprisesuk_UA
dc.titleМоніторинг управлінської інформації в діяльності підприємств харчової промисловостіuk_UA
dc.title.alternativeManagement information monitoring in the food industryuk_UA
dc.title.alternativeМониторинг управленческой информации в деятельности предприятий пищевой промышленностиuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Вісник Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва. Серія "Економічні науки" №4



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.