Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/66204
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorДегтярьов, М. О.-
dc.contributor.authorБондаревський, Н. М.-
dc.contributor.authorКам'янський, В. В.-
dc.contributor.authorРукас, С. О.-
dc.contributor.authorРукас, Ю. І.-
dc.date.accessioned2025-05-14T10:38:38Z-
dc.date.available2025-05-14T10:38:38Z-
dc.date.issued2017-
dc.identifier.citationДегтярьов М. О., Бондаревський Н. М., Кам'янський В. В., Рукас С. О., Рукас Ю. І. Контрольні точки управління в системі НАССР при відгодівлі свиней у ФГ «Шубське» Богодухівського району Харківської області. Проблеми зооінженерії та ветеринаної медицини. Випуск 34. Ч.2, "Ветеринарні науки". 2017. С. 320-323.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/66204-
dc.description.abstractВ роботі удосконалені та впроваджені ветеринарно-санітарні та технологічні правила при утриманні, годівлі холостих, супоросних, підсисних з поросятами, поросят - відлучників та на дорощуванні, а також тварин на відгодівлі. Проведено аналіз потенційних ризиків при підготовці свиней до завантаження та транспортування їх на м'ясокомбінат. Була здійснена оцінка правильності поводження робочого персоналу із забійними свинями при завантаженні в транспортний засіб. Також були встановлені контрольні точки управління (КТУ) при підготовці та завантаженні забійних свиней на автотранспорт. Визначені КТУ для оцінки підгону свиней до автотранспорту: порушення правил поводження з тваринами, застосування електропоганялок, формування груп тварин для підгону більше 6 голів, формування різних груп свиней. Розроблені ветеринарно-санітарні заходи профілактики техногенних стресів. Доцільно поряд з конструктивно-технічними умовами на відгодівельному відділені господарства, особливо на місці завантаження, та засобами підгону свиней із станків до місця транспортування, проводити заняття (інструктаж) щодо гуманного поводження з тваринами у вигляді тренінгу.uk_UA
dc.description.abstractВ работе усовершенствованы и внедрены ветеринарно-санитарнье и технологические правила по содержанию, кормлению холостых, супоросных, подсосных с поросятами, поросят - отьемьшей и на доращивании, а также животных на откорме. Проведен анализ потенциальных рисков при подготовке свиней при погрузке и транспортировке их на мясокомбинат. Была осуществлена оценка правильности поведения рабочего персонала с убойными свиньями при загрузке в транспортное средство. Также были установлены контрольные точки управления (КТУ) при подготовке и загрузке убойных свиней на автотранспорт. Определены КТУ для оценки подгона свиней к автотранспорту: нарушение правил обращения с животными, применение електропогонялок, формирование групп животных для подгона больше 6 голов, формирование различных групп свиней. Разработаны ветеринарно-санитарнье мероприятия профилактики техногенных стрессов. Целесообразно наряду с конструктивно-техническими условиями на откормочном отделении хозяйства, особенно на месте загрузки, средствами подгона свиней из станков к месту транспортировки, необходимо также проводить занятия (инструктаж) по гуманному обращению с животными в виде тренинга.uk_UA
dc.description.abstractThe work improved and introduced veterinary-sanitary and technological rules for animal care, feeding blanks, vitriol, suckling with piglets, piglets - walochnik and rearing and animal fattening. The analysis of potential risks when preparing the pigs for the loading and transporting them to the meat. An assessment of the correctness of the behavior of staff with slaughter pigs during loading into a transport vehicle. Also installed the control point of control (CPC) in the preparation and loading of slaughter pigs to transport. The definition of CPC for the assessment of regrowth pigs to vehicles: violation of rules of treatment of animals, the use of electrophoresis, the formation of groups of animals to fit more than 6 goals, the formation of different groups of pigs. Developed by veterinary-sanitary measures of prevention of technogenic stress. It is advisable, along with structural and technical conditions for feeding branch of the economy, especially at the place of loading, means of snapping pigs of the machines to the place of transport, it is also necessary to hold classes (coaching) in the humane treatment of animals in the form of training.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарківська державна зооветеринарна академіяuk_UA
dc.relation.ispartofseriesПроблеми зооінженерії та ветеринарної медицини;Вип. 34, Ч. 2-
dc.subjectкритичні точки управлінняuk_UA
dc.subjectпотенційний ризикuk_UA
dc.subjectсистема самоконтролюuk_UA
dc.subjectНАССРuk_UA
dc.subjectстресuk_UA
dc.subjectкритические точки управленияuk_UA
dc.subjectпотенциальный рискuk_UA
dc.subjectсистема самоконтроляuk_UA
dc.subjectНАССРuk_UA
dc.subjectстрессuk_UA
dc.subjectcritical points of controluk_UA
dc.subjectthe potential riskuk_UA
dc.subjectthe system of self control HACCPuk_UA
dc.subjectstressuk_UA
dc.titleКонтрольні точки управління в системі НАССР при відгодівлі свиней у ФГ «Шубське» Богодухівського району Харківської областіuk_UA
dc.title.alternativeКонтрольные точки управления в системе НАССР при откорме свиней в ФХ «Шубское»uk_UA
dc.title.alternativeThe control of the control in the HACCP system for fattening pigs in the farm "Shubskoe" Bohodukhiv disrict, Kharkiv regionuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:№ 34(2)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
pzvm_2017_34(2)__74.pdf41.17 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.