Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/65394
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorТатар, Л. В.-
dc.contributor.authorГончарова, Олександра Анатоліївна-
dc.date.accessioned2025-04-23T14:00:36Z-
dc.date.available2025-04-23T14:00:36Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationГончарова О. А. Товарознавча експертиза та управління якістю харчовими продуктами (на прикладі ТОВ «АТБ-Маркет»): кваліфікаційна робота бакалавра: спец. 076 – Підприємництво, торгівля та біржова діяльність; наук. кер. Л. В. татар. Харків; ДБТУ. 2024. 108 с.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/65394-
dc.description.abstractУ роботі розглянуто процес управління якістю харчовими продуктами за рахунок оцінки бізнес-процесів та впровадження інноваційних рішень у діяльність підприємства. Дослідження проведено на прикладі ТОВ «АТБ Маркет». Проаналізовано ринок збуту та інноваційні стратегії діяльності підприємства. Проведено товарознавчу експертизу якості фітнес-батончиків, які реалізує підприємство за органолептичними та фізико-хімічними показниками. Проведено SWOT-аналіз та PEST-аналіз підприємства «АТБ Маркет». Визначено основні бізнес-процеси «АТБ-Маркет» та згруповано чинники рівня інноваційного розвитку підприємства. Визначено ступінь упровадження інновацій в бізнес-процеси підприємства. Запропоновано заходи щодо стратегії інноваційного розвитку компанії.uk_UA
dc.description.abstractThe paper considers the process of food quality management through the evaluation of business processes and the introduction of innovative solutions in the activities of the enterprise. The study is carried out on the example of ATB-Market LLC. The sales market and innovative strategies of the enterprise are analyzed. A commodity expert examination of the quality of fitness bars sold by the enterprise in terms of organoleptic and physicochemical indicators is carried out. The SWOT analysis and PEST-analysis of the enterprise “ATB-Market” are carried out. The main business processes of “ATB-Market” are defined and the factors of the level of innovative development of enterprise are grouped. The degree of implementation of innovations in the business processes of enterprise is determined. Measures for the strategy of innovative development of the company are proposed.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарків: ДБТУuk_UA
dc.subjectуправління якістюuk_UA
dc.subjectбезпечністьuk_UA
dc.subjectекспертизаuk_UA
dc.subjectбізнес-процесиuk_UA
dc.subjectінноваційний розвитокuk_UA
dc.subjectquality managementuk_UA
dc.subjectsafetyuk_UA
dc.subjectexpertiseuk_UA
dc.subjectbusiness processesuk_UA
dc.subjectinnovative developmentuk_UA
dc.titleТоварознавча експертиза та управління якістю харчовими продуктами (на прикладі ТОВ «АТБ-Маркет»)uk_UA
dc.typeOtheruk_UA
dcterms.references1. Федулова Л. Бізнес-моделі інноваційного розвитку підприємств торгівлі. Підприємництво. 2017. № 3. С. 48-64. 2. Шевченко К.В., Сагер Л.Ю. Вплив інноваційних технологій на розвиток торгівлі. 2021. Випуск 32. doi: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2021-32-111 3. Колтунов В.А. Якість плодоовочевої продукції та технологія її зберігання. У 2 ч.: монографія. К.: Київ. Нац. торг.-екон. ун-т, 2004. 249 с. 4. Назаренко Л. О. Експертиза товарів (експертиза продовольчих товарів) : навч. посіб. Київ : Центр учбової літератури, 2017. 312 с. 5. Хиць А.Р. Вживання цільнозернових продуктів та асоціація між ризиком розвитку цукрового діабету 2-го типу. Часопис. URL:https://umj.com.ua/uk/novyna-185181-vzhivannya-tsilnozernovih-produktiv-ta asotsiatsiya-mizh-rizikom-rozvitku-tsukrovogo-diabetu-2-go-tipu 6. Здорове харчування та артеріальна гіпертензія: продукти, що позитивно впливають на стан серцево-судинної системи. Центр громадського здоров’я МОЗ України. https://www.phc.org.ua/news/zdorove-kharchuvannya-ta arterialna-gipertenziya-produkti-scho-pozitivno-vplivayut-na-stan 7. Вплив харчування на ризик онкологічних захворювань. Медичний центр. URL: https://medhouse-mc.com/uk/blog/237-vplyv-kharchuvannia-na-ryzyk onkolohichnykh-zakhvoriuvan 8. Артамонова М.В., Гревцева Н.В., Шматченко Н.В. Технологія галузі. Розділ «Технологія харчових концентратів» : методичні рекомендації до виконання лабораторних робіт для студентів освітнього ступеня бакалавр спеціальності 181 «Харчові технології». Х. : ХДУХТ, 2017. 9. Chornei Kristina, Tymchak Dmytro, Mykolenko Svitlana. Prospects for improving the recipe composition of grain bars and market analysis. Bulletin of the National Technical University «KhPI» Series New solutions in modern technologies. 2021. Р. 127-135. 10.20998/2413-4295.2021.02.18. 10. Колеснікова М.Б., Черемська Т.В., Шокота М.Ю. Обґрунтування розробки технології мюслі-батончиків. Міжн. конф. «Education and science of today: intersectoral issues and development of sciences». December 9, 2022. С. 82-87. doi 10.36074/logos-09.12.2022.23 11. Кордзая Н., Ковалів І. Асортимент батончиків зернових на регіональному ринку. Товари і ринки 2019. №1. С. 40-51. 12. Товма Л., Морозов І., Євлаш В., Штриголь С. Обґрунтування інгредієнтного складу та розробка технології продукту спеціального споживання батончиків «VITABAR». Праці Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного. 2019. № 19(3). С. 212-232. URL: https://oj.tsatu.edu.ua/index.php/pratsi/article/view/258 13. Злаковий батончик FITNESS®. URL: https://www.nestle cereals.com/ua/cereals/fitness/chocolate-bar 14. Історія становлення. URL:https://www.atb.ua/theme_atb/static/src/pdf/reference/atb_market_ua.pdf 15. Моісєєв В. Топ-100 українських компаній за величиною доходу у 2022 році. URL: https://thepage.ua/ua/economy/top-100-najbilshih-kompanij-ukrayini-u 2022-roci 16. Симоненко К. Швидше за інших: топ-5 українських продуктових мереж за темпами відкриттів у 2023 році. URL: https://rau.ua/novyni/top-5-produktovih-merezh-2023/ 17. Офіційний сайт: «Корпорація АТБ» URL: https://www.atbmarket.com/company 18. Кількість відкритих магазинів URL: https://thepage.ua/ua/news/atb planuye-vidkrivati-magazini-v-malenkih-mistah 19. Єдиний звіт про управління ТОВ «АТБ-Маркет», 2021. URL:https://src.zakaz.atbmarket.com/files/company_info/indiv2021.pdf?_t=1679907167 20. Товариство з обмеженою відповідальністю "АТБ-Маркет. Фінансова звітність за 2023 рік. URL: https://clarity project.info/edr/30487219/finances?current_year=2023 21. Соколовський С.А., Грабовський Є.М., Павлов С.П., Черкашина М.В., Науменко М.О. Управління якістю виробництва та обслуговування: навчальний посібник. Х. : ФОП Александрова К.М. 2015. 187 с. 22. Інновації в АТБ. 2023. URL: https://www.atb.ua/page/innovations 23. Бабич М.М. Моніторинг та інформаційне забезпечення процесів формування продовольчої безпеки. Економіка & держава. 2017. № 2. С. 32-36. 24. Бочарова О.В. НАССР і системи управління безпечністю харчової продукції : підручник. Одеса : Атлант, 2019. 376 с. 25. Коваль С.І. Специфіка системи управління безпекою харчових продуктів на принципах НАССР. С. 146-151. URL: http://www.market infr.od.ua/journals/2019/36_2019_ukr/25.pdf 26. Сирохман І.В. Товарознавство цукру, меду, кондитерських виробів : підручник. URL:http://pidruchniki.com/12700917/tovaroznavstvo/krohmal_krohmaleprodukti 27. Теоретичні основи визначення масової частки вологи та сухих речовин URL: https://studopedia.com.ua/1_14071_teoretichnI-osnovi-viznachennya masovoyi-chastki-vologi-ta-suhih-rechovin.html 28. Визначення титрованої (загальної) кислотності. URL:https://studopedia.org/10-12018.html 29. Цукор (сахароза). URL: https://moydietolog.ru/sahar-saharoza 30. Цукор і кондитерські вироби. URL:https://studopedia.com.ua/1_396308_tsukor-i-konditerski-virobi.html 31. Маркування товару. URL: http://nvppoint.com/uk/markuvannya-tovaru/ 32. Особливості упаковки, маркування та зберігання. URL:https://studfiles.net/preview/6342226/page:6/ 33. ДСТУ 4135:2021. Цукерки. URL:http://ksv.do.am/publ/dstu/dstu_4135_2014/3-1-0-2110 34. Органолептичні методи визначення якості. URL:https://docs.google.com/document/d/1 35. Фізико-хімічні методи аналізу URL: https://studopedia.info/1-111094.html 36. Юхименко П.І., Бількевич В.В., Машкін Ю.О. Безпечність і якість продуктів харчування та продовольчої сировини на підприємстві. Держава та регіони. 2021. № 4. С. 82-89. URL:http://www.econom.stateandregions.zp.ua/journal/2021/4_2021/15.pdf 37. Сергеєва О.Р. Кондитерські вироби. К.: Дніпро, 2012. 200 с. 38. Олексієнко Н., Волощук Г., Оболкіна В. Мікробіологічні і не мікробіологічні фактори ризику для безпеки кондитерських виробів.Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. 2013. № 3. С. 3-5. 39. Грудцина Ю.В. Задоволення потреб споживача як критерій управління якістю продукції. Ефективна економіка. 2013. № 12. С.212-216. 40. How Much Does Artificial Intelligence Cost? URL:https://www.guru.com/blog/how-much-does-artificial-intelligence-cost/ 41. Анищенко І., Рудик Т. Безпечність харчових продуктів на основі принципів НАССР: проблеми та шляхи їх вирішення.Стандартизація, сертифікація, якість. 2009. № 1. С. 35-38. 42. Ніколенко Г. Застосування принципів НАССР у магазинах роздрібної торгівлі продуктами харчування. Харчовик. Пекарня та кондитерська. 2020. № 3. С. 34-35. 43. Новіков В., Романенко І. Сертифікація системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР) в Україні: проблеми та шляхи їх вирішення. Економіст. 2014. № 5. С. 8-11. 44. Антюшко Д., Павлюченко Ю., Вежлівцева С. Безпечність харчових продуктів: новації стандарту ISO 22000:2018. Товари і ринки. 2018. № 3. С. 5-14. 45. Прядко А. Генезис становлення системи безпеки харчових продуктів у Європейському Союзі. Підприємництво, господарство і право. 2016. № 5. С. 112-118. 46. Голуб Б. Концепції управління безпечністю харчових продуктів. Товари і ринки. 2018. № 2. С. 5-13. 47. Шматько Н. М. Оцінка інноваційного потенціалу промислового підприємства при бізнес-плануванні. Дослідження та оптимізація економічних процесів «Оптимум–2019» : тр. 15-ї Міжнар. наук.-практ. конф., 4-6 грудня 2019 р. Нац. техн. ун-т «Харків. політехн. ін-т». Харків : Томенко Ю. І., 2019. С. 160-163. 48. Оцінка ефективності інноваційної діяльності підприємства. Навчальний портал НУБіП України. URL: https://elearn.nubip.edu.ua/mod/book/view.php?id=357320&chapterid=124478 49. Юзевич В., Байцар Р., Плахтій Ю. Оцінювання ризику споживача при купівлі харчових продуктів. Стандартизація, сертифікація, якість. 2014. № 5. С. 62-65. 50. Савицька Н., Євлаш В. Проблеми безпечності харчових продуктів та формування національних стандартів food-маркетингу. Маркетинг в Україні. 2019. № 4. С. 4-20. 51. Кохан С. Засіб боротьби з фальсифікацією - правильне маркування харчових продуктів. Стандартизація, сертифікація, якість. 2014. № 6. С. 31-33. 52. Чорна Н.П. Якість продуктів харчування – запорука здоров’я нації. Економіка & держава. 2016. № 2. С. 23-28uk_UA
dc.contributor.affiliationДержавний біотехнологічний університет-
dc.contributor.affiliationКафедра торгівлі, готельно-ресторанної та митної справи-
Appears in Collections:076 - "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність" (Бакалаври)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2024_B_076z-22bstn-01_Honcharova_O_A.pdf
  Restricted Access
4.44 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.