Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/65375
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorСподар, К. В.-
dc.contributor.authorЄфанова, Е.О.-
dc.date.accessioned2025-04-23T11:38:46Z-
dc.date.available2025-04-23T11:38:46Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationЄфанова Е. О. Дослідження якості та споживчих властивостей молока питного різних виробників: кваліфікаційна робота бакалавра: спец. 076 – Підприємництво, торгівля та біржова діяльність; наук. кер. К. В. Сподар. Харків; ДБТУ. 2024. 78 с.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/65375-
dc.description.abstractАктуальність теми кваліфікаційної роботи. Серед багатьох продуктів особливий інтерес у покупців викликає молоко. В торговельній мережі представлено велике різноманіття молока питного від різних виробників. Молоко є продуктом, який споживається щодня і тому має вплив на організм людини, характеризується лікувальною та профілактичною дією. Тому актуально провести товарознавчу оцінку якості молока питного, що реалізуються в українській торговій мережі. Метою даної кваліфікаційної роботи є вивчення споживчих характеристик молока вітчизняного виробництва, його відповідності вимогам національних технічних регламентів, якості досліджуваного зразка, а також організації та технології маркетингових прийомів. Завданням дослідження є: 1. Навести хімічний склад і харчову цінність молока; 2. Надати класифікацію та асортимент молока питного; 3. Провести аналіз ринку молока в Україні та за кордоном; 4. Проаналізувати вимоги до якості молока питного; 5. Надати характеристику мережі супермаркетів «Харків»; 6. Провести товарознавчу оцінку дослідних зразків за показниками органолептики, фізико-хімічними показниками та дослідити їх стан пакування та маркування. Об’єкти досліджень – 10 зразків молока питного вітчизняного виробництва. Предмет досліджень – органолептичні та фізико-хімічні показники досліджуваних зразків, маркування їх споживчої тари. Теоретичне та практичне значення одержаних результатів. Новизною в даній дипломній роботі є визначення показників якості досліджуваних зразків, а одержані результати досліджень мають певну цінність для споживачів. Апробація. Результати досліджень доповідались на наукових семінарах кафедри в рамках роботи студентського гуртка.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарків: ДБТУuk_UA
dc.subjectмолоко питнеuk_UA
dc.subjectпоказники якостіuk_UA
dc.subjectспоживчі властивостіuk_UA
dc.subjectпроведення товарознавчої оцінкиuk_UA
dc.titleДослідження якості та споживчих властивостей молока питного різних виробниківuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
dc.contributor.affiliationДержавний біотехнологічний університет-
dc.contributor.affiliationКафедра торгівлі, готельно-ресторанної та митної справи-
Appears in Collections:076 - "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність" (Бакалаври)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2024_B_076z_20b_01_Êfanov_E_O.pdf
  Restricted Access
3.2 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.