Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/65375
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Сподар, К. В. | - |
dc.contributor.author | Єфанова, Е.О. | - |
dc.date.accessioned | 2025-04-23T11:38:46Z | - |
dc.date.available | 2025-04-23T11:38:46Z | - |
dc.date.issued | 2024 | - |
dc.identifier.citation | Єфанова Е. О. Дослідження якості та споживчих властивостей молока питного різних виробників: кваліфікаційна робота бакалавра: спец. 076 – Підприємництво, торгівля та біржова діяльність; наук. кер. К. В. Сподар. Харків; ДБТУ. 2024. 78 с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/65375 | - |
dc.description.abstract | Актуальність теми кваліфікаційної роботи. Серед багатьох продуктів особливий інтерес у покупців викликає молоко. В торговельній мережі представлено велике різноманіття молока питного від різних виробників. Молоко є продуктом, який споживається щодня і тому має вплив на організм людини, характеризується лікувальною та профілактичною дією. Тому актуально провести товарознавчу оцінку якості молока питного, що реалізуються в українській торговій мережі. Метою даної кваліфікаційної роботи є вивчення споживчих характеристик молока вітчизняного виробництва, його відповідності вимогам національних технічних регламентів, якості досліджуваного зразка, а також організації та технології маркетингових прийомів. Завданням дослідження є: 1. Навести хімічний склад і харчову цінність молока; 2. Надати класифікацію та асортимент молока питного; 3. Провести аналіз ринку молока в Україні та за кордоном; 4. Проаналізувати вимоги до якості молока питного; 5. Надати характеристику мережі супермаркетів «Харків»; 6. Провести товарознавчу оцінку дослідних зразків за показниками органолептики, фізико-хімічними показниками та дослідити їх стан пакування та маркування. Об’єкти досліджень – 10 зразків молока питного вітчизняного виробництва. Предмет досліджень – органолептичні та фізико-хімічні показники досліджуваних зразків, маркування їх споживчої тари. Теоретичне та практичне значення одержаних результатів. Новизною в даній дипломній роботі є визначення показників якості досліджуваних зразків, а одержані результати досліджень мають певну цінність для споживачів. Апробація. Результати досліджень доповідались на наукових семінарах кафедри в рамках роботи студентського гуртка. | uk_UA |
dc.language.iso | uk_UA | uk_UA |
dc.publisher | Харків: ДБТУ | uk_UA |
dc.subject | молоко питне | uk_UA |
dc.subject | показники якості | uk_UA |
dc.subject | споживчі властивості | uk_UA |
dc.subject | проведення товарознавчої оцінки | uk_UA |
dc.title | Дослідження якості та споживчих властивостей молока питного різних виробників | uk_UA |
dc.type | Other | uk_UA |
dc.contributor.affiliation | Державний біотехнологічний університет | - |
dc.contributor.affiliation | Кафедра торгівлі, готельно-ресторанної та митної справи | - |
Appears in Collections: | 076 - "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність" (Бакалаври) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
2024_B_076z_20b_01_Êfanov_E_O.pdf Restricted Access | 3.2 MB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.