Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/64079
Полная запись метаданных
Поле DC | Значение | Язык |
---|---|---|
dc.contributor.author | Омельченко, С. Б. | - |
dc.contributor.author | Котляр, О. В. | - |
dc.contributor.author | Федак, Н. В. | - |
dc.contributor.author | Чорна, Н. В. | - |
dc.date.accessioned | 2025-03-18T17:59:39Z | - |
dc.date.available | 2025-03-18T17:59:39Z | - |
dc.date.issued | 2024 | - |
dc.identifier.citation | Омельченко С. Б., Котляр О. В., Федак Н. В., Чорна Н. В. Звіт про науково-дослідну роботу «Технології харчової продукції на основі сухих сумішей для закладів ресторанної індустрії» (остаточний). Харків: ДБТУ, 2024. 116 с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/64079 | - |
dc.description.abstract | Об'єктом дослідження є технології молочних напоїв, кулінарної та кондитерської продукції виготовлених на основі сухої суміші. Предметом дослідження є модельні системи на основі білоквмісної молочної сировини, жирового компоненту, поверхнево-активних речовин, структуроутворювачів, напівфабрикати на основі сухої суміші та готова продукція. Асортимент напоїв (молочних коктейлів) кулінарної та кондитерської продукції не в повній мірі задовольняють потреби споживачів у даній продукції. Головними факторами, які визначають якість переліченої продукції, є її піноутворююча здатність та стійкість піни, вони суттєво впливають на її споживчі властивості. А також дана продукція, яку представлено на продовольчому ринку України має низькі якісні характеристики. У ході роботи було визначено сучасні тенденції розвитку технології виробництва напоїв, кулінарної та кондитерської продукції; здійснено аналіз рецептурного складу та технологічного процесу виробництва напоїв, кулінарної та кондитерської продукції, які мають піноподібну та піноемульсфійну структури; зазначено теоретичні аспекти формування піноподібних та піноемульсійних харчових систем. Обгрунтовано рецептурний склад піноподібної молочної продукції з використанням низькомолекулярних поверхнево-активних речовин та капа-карагінану, обгрунтовано рецептурний склад піноемульсійної продукції (суфле, бісквіт шоколадний). Експериментальним шляхом визначено раціональний вміст основних рецептурних компонентів піноподібної та піноемульсійної продукції: вміст молока сухого – 84%, вміст смакоароматичних добавок – 15%, вміст ПАР Е472е – 0,1%, вміст капа-карагінану – 0,025%. Визначено перспективи використання сухої суміші в технології піноподібної та піноемульсійної продукції. Розроблено технологічну модель виробництва молочного коктейлю, десертної продукції, бісквіту шоколадного; проаналізовано технологічний процес виробництва з точку зору системного аналізу. Розроблено заходи з безпеки функціонування технології виробництва молочних напоїв, кулінарної та кондитерської продукції; приведено технологічні схеми виробництва напоїв, кулінарної та кондитерської продукції; здійснено опис технологічної схеми виробництва за етапами; проведено діагностику безпеки та аналіз можливих ризиків у процесі виробництва молочних напоїв, кулінарної та кондитерської продукції. Наукові результати досліджень впроваджено у виробництво та освітній процес ДБТУ та заклади ресторанної індустрії. | uk_UA |
dc.language.iso | uk_UA | uk_UA |
dc.publisher | Харків: ДБТУ | uk_UA |
dc.relation.ispartofseries | ;0123U100199 | - |
dc.subject | коктейлі молочні | uk_UA |
dc.subject | десертна продукція | uk_UA |
dc.subject | бісквіт шоколадний | uk_UA |
dc.subject | суха суміш | uk_UA |
dc.subject | низькомолекулярні поверхнево-активні речовини | uk_UA |
dc.subject | молочна сировина | uk_UA |
dc.subject | капа-карагенан | uk_UA |
dc.subject | піноутворююча здатність | uk_UA |
dc.subject | стійкість піни | uk_UA |
dc.subject | крайовий кут змочування | uk_UA |
dc.title | Звіт про науково-дослідну роботу «Технології харчової продукції на основі сухих сумішей для закладів ресторанної індустрії» (остаточний) | uk_UA |
dc.type | Other | uk_UA |
Располагается в коллекциях: | Звіти НДР |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
Zvit_0123U100199_Omel_chenko_SB.pdf | 4.7 MB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.