Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/60116
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Пахуча, Еліна | - |
dc.date.accessioned | 2024-12-18T14:54:52Z | - |
dc.date.available | 2024-12-18T14:54:52Z | - |
dc.date.issued | 2023 | - |
dc.identifier.citation | Пахуча Е. В. Маркетинговий складник розвитку ринку органічних харчових продуктів. Journal of Innovations and Sustainability. 2023. Vol.7, №.1. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/60116 | - |
dc.description.abstract | Мета. Метою дослідження є ідентифікація інструментів маркетингового складника розвитку ринку органічних харчових продуктів та визначення його впливу на формування лояльності споживачів до органічного сектора економіки. Результати. У статті розглянуто тенденції та інструменти розвитку органічного виробництва. Визначено принципи, які включають маркетингові складові для забезпечення ефективної оцінки конкурентоспроможності логістичної системи органічної продукції. Узагальнено закордонну практику розвитку ринку органічної продукції, зокрема, на маркетингових засадах. Визначено стратегічні вектори розвитку вітчизняного ринку органічної продукції в Україні на господарському рівні. Проведено аналіз найуспішніших і найвідоміших органічних брендів вітчизняних товаровиробників, зокрема, представлено експортні ринки та продукцію, визначено основні маркетингові інструменти. Сформовано ефективне поєднання елементів комплексу маркетингу для досягнення стратегічних цілей організації через задоволення потреб споживачів. Визначено типи споживачів на органічному ринку, їх основну характеристику та основні методи впливу. Запропоновано маркетингові стратегії посилення ринкових позицій підприємств та підвищення їх економічної ефективності. Наукова новизна. Набуло подальшого розвитку узагальнення й удосконалення інструментів розвитку органічного виробництва, запропоновано елементи комплексу маркетингу за концепцією «7P» для забезпечення розвитку органічного ринку. Практична цінність. Запропоновано методи впливу при роздрібному продажі органічної продукції за типом споживачів для вирішення проблеми поінформованості споживачів та формування лояльності до органічного сектора. Використання запропонованих маркетингових стратегій сприятиме посиленню ринкових позицій суб’єктів ринку та підвищенню їх економічної ефективності. | uk_UA |
dc.description.abstract | Purpose. The purpose of the study is to identify the tools of the marketing component of the development of the organic food market and to determine its impact on the formation of consumer loyalty to the organic sector of the economy. Results. The article considers trends and tools for the development of organic production. The principles that include marketing components to ensure an effective assessment of the competitiveness of the logistics system of organic products are defined. The foreign practice of the development of the market of organic products was studied, in particular on the basis of marketing. The strategic vectors of the development of the domestic market of organic products in Ukraine at the economic level have been determined. An analysis of the most successful and well-known organic brands of domestic producers was carried out, in particular, export markets and products were presented, and the main marketing tools were determined. An effective combination of elements of the marketing complex has been formed to achieve the strategic goals of the organization by meeting the needs of consumers. The types of consumers on the organic market, their main characteristics and main methods of influence were defined. Marketing strategies for strengthening the market positions of enterprises and increasing their economic efficiency were proposed. Scientific novelty. The generalization and improvement of tools for the development of organic production was further developed, elements of the marketing complex according to the “7P” concept were proposed to ensure the development of the organic market. Practical value. Methods of influencing the retail sale of organic products by type of consumers are proposed to solve the problem of consumer awareness and the formation of loyalty to the organic sector. The use of the proposed marketing strategies will contribute to strengthening the market positions of market subjects and increasing their economic efficiency | uk_UA |
dc.language.iso | uk_UA | uk_UA |
dc.publisher | Institute of Eastern European Research and Consulting | uk_UA |
dc.subject | органічний ринок | uk_UA |
dc.subject | органічна продукція | uk_UA |
dc.subject | споживач | uk_UA |
dc.subject | маркетингові складові | uk_UA |
dc.subject | суб’єкти бізнесу | uk_UA |
dc.subject | інструменти розвитку | uk_UA |
dc.subject | сталий розвиток | uk_UA |
dc.subject | organic market | uk_UA |
dc.subject | organic products | uk_UA |
dc.subject | consumer | uk_UA |
dc.subject | marketing components | uk_UA |
dc.subject | business entities | uk_UA |
dc.subject | development tools | uk_UA |
dc.subject | sustainable development | uk_UA |
dc.title | Маркетинговий складник розвитку ринку органічних харчових продуктів | uk_UA |
dc.title.alternative | Marketing component of the development of the organic food market | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
Appears in Collections: | Статті |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
S_MARKETYNHOVYY SKLADNYK_.pdf | 843.74 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.