Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/5762
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorМихайлова, Л.І.-
dc.contributor.authorБага, Л.Г.-
dc.date.accessioned2022-08-26T13:14:32Z-
dc.date.available2022-08-26T13:14:32Z-
dc.date.issued2017-04-21-
dc.identifier.citationМихайлова Л.І., Бага Л.Г. Концепції реалізації організаційної культури в сучасних аграрних підприємствах України. Вісник ХНАУ. Серія : Економічні науки. 2017. №2. С.250-255.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/5762-
dc.description.abstractМихайлова Л.І., Бага Л.Г. Концепції реалізації організаційної культури в сучасних аграрних підприємствах України. В статті розглянуто проблеми формування організаційної культури сільськогосподарських підприємств за депопуляції населення. Оцінено значимість організаційної культури в контексті національних традицій та українського менталітету. Виділено не здатність сучасних технологій замінити людину в ході виробництва, так як вони можуть забезпечити більш лише ефективні умови праці. Виділено основні протиріччя та розкрито необхідність дуалістичного підходу при розвитку організаційної культури підприємств аграрного т національної економіки.uk_UA
dc.description.abstractМихайлова Л.И., Бага Л.Г. Концепции рализации организационной культуры в современных аграрных предприятиях Украины. В статье рассмотрены проблемы формирования организационной культуры сельскохозяйственных предприятий за депопуляции населения. Оценен значимость организационной культуры в контексте национальных традиций и украинского менталитета. Выделено неспособность современных технологий заменить человека в ходе производства, так как они могут обеспечить более только эффективные условия труда. Выделены основные противоречия и раскрыта необходимость дуалистического подхода при развитии организационной культуры предприятий аграрного труда национальной экономики.uk_UA
dc.description.abstractMikhailova L.I., Baga L.G. Concepts of realization of organizational culture in modern agrarian enterprises of Ukraine. The article deals with the problems of forming the organizational culture of agricultural enterprises for depopulation of the population. For the agriculture of Ukraine, the realities of the present increasingly demand from the entrepreneur a long-term strategy for the preservation of labor resources, which is especially relevant for rural production, where the demographic situation is increasingly complicated both through narrowing the natural reproduction of the population and as a result of a significant outflow of residents from rural areas. Unfortunately, in recent decades there has been a clear decline in both the rural population and its economically active part, greatly reducing the labor potential of the village. Formation of organizational culture in agribusiness is directly related to the type of enterprise, the specificity of the relationship employee-owner in them. For farm enterprises it is natural to have an organizational culture that preserves family values. The agricultural partnerships of the co-owners should aim at creating a group of like-minded people with common goals. The application of the concept of organizational culture in agricultural enterprises of the corporate type is based on the orientations for the development of corporate spirit and corporate culture, which combines the common values, values of the organization and personal values of the workers. At the same time, in any agrarian enterprise it is necessary to rely on the traditional values of the Ukrainian village. Realities of agricultural enterprises of Ukraine require a new awareness of the significance of the impact on employees for long-term strategic planning of development not only of this form of business, but also of the territory on which the agrarian business is carried out. The modern organizational culture of agrarian enterprises should be realized through a dualistic combination of the national concept of the development of Ukrainian culture and the basic principles of labor relations in a market environment.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарків : ХНАУuk_UA
dc.subjectорганізаційна культураuk_UA
dc.subjectнаціональний менталітетuk_UA
dc.subjectтрудові відносиниuk_UA
dc.subjectаграрне підприємствоuk_UA
dc.subjectмотиваціяuk_UA
dc.subjectумови праціuk_UA
dc.subjectдепопуляціяuk_UA
dc.subjectорганизационная культураuk_UA
dc.subjectнациональный менталитетuk_UA
dc.subjectтрудовые отношенияuk_UA
dc.subjectаграрное предприятиеuk_UA
dc.subjectмотивацияuk_UA
dc.subjectусловия трудаuk_UA
dc.subjectдепопуляцияuk_UA
dc.subjectorganizational cultureuk_UA
dc.subjectnational mentalityuk_UA
dc.subjectlabor relationsuk_UA
dc.subjectagrarian enterpriseuk_UA
dc.subjectmotivationuk_UA
dc.subjectworking conditionsuk_UA
dc.subjectdepopulationuk_UA
dc.titleКонцепції реалізації організаційної культури в сучасних аграрних підприємствах Україниuk_UA
dc.title.alternativeКонцепции реализации организационной культуры в современных аграрных предприятиях Украиныuk_UA
dc.title.alternativeConcepts of realization of organizational culture in modern agrarian enterprises of Ukraineuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Вісник Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва. Серія "Економічні науки" № 2



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.