Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/57539
Назва: Аналіз технології утримання собак породи доберман-пінчер та догляд за ними в умовах громадської організації «Вуха, лапи, хвіст»
Інші назви: Analysis of technology for keeping doberman pinscher dogs and care for them in the conditions of the non-governmental organization "Ears, feet, tail"
Автори: Бондар, Владислава Сергіївна
Науковий керівник : Шевченко, О. Б.
Місце роботи: Державний біотехнологічний університет, Кафедра генетики, розведення та селекційних технологій в тваринництві
Ключові слова: собаки;порода доберман-пінчер;утримання;догляд;годівля;dogs;Doberman Pinscher breed;maintenance;care;feeding
Дата публікації: 2024
Видавництво: Харків: ДБТУ
Бібліографічний опис: Бондар В. С. Аналіз технології утримання собак породи доберман-пінчер та догляд за ними в умовах громадської організації «Вуха, лапи, хвіст»: кваліфікаційна робота бакалавра: спец. 204 - Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва; наук. кер. О. Б. Шевченко. Харків: ДБТУ, 2024. 54 с.
Короткий огляд (реферат): Проводили аналіз технології утримання собак породи доберман-пінчер та догляд за ними в умовах громадської організації «Вуха, лапи, хвіст». Встановлено, що основними методами утримання собак доберман пінчер є групове (вольєрне), польове, дворове, індивідуальне (квартирне) та утримання собак поза приміщеннями. Основними елементами догляду за собаками є догляд за шерстю, за очима, за зубами, а також купання собак. Спорядження та інвентар для собак мають високу міцність, надійні та в гарному стані При годуванні собак застосовують кормові продукти тваринного та рослинного походження, кормові добавки. Годівлю собак різних статево вікових груп здійснюють у відповідності до науково розроблених норм та рекомендованих раціонів. З віком цуценят збільшується їх жива маса і зменшується мінливість даного показника
An analysis of the technology of keeping Doberman Pinscher dogs and their care in the conditions of the public organization "Ears, Paws, Tail" was carried out. It has been established that the main methods of keeping Doberman Pinscher dogs are group (aviary), field, yard, individual (apartment) and keeping dogs outside the premises. The main elements of dog care are hair, eye, and teeth care, as well as dog bathing. Equipment and supplies for dogs are of high strength, reliable and in good condition When feeding dogs, feed products of animal and vegetable origin, feed additives are used. Dogs of different sex and age groups are fed in accordance with scientifically developed norms and recommended rations. As puppies age, their live weight increases and the variability of this indicator decreases
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/57539
Використані джерела: 1. Собака – друг людини. URL: http://csvm.com.ua/ru/poleznoe-i interesnoe/dlja-klientov/sobaka---drug-cheloveka.htm (дата звернення: 02.04.2024). 2. Романишина Л. М. Становлення і розвиток кінологічної служби в Україні. Молодий учений. 2016. № 3. С. 292. 3. Бурлака В.А. Кінологія: дресирування, утримання та годівля собак : навчальний посібник Житомир : Видавництво «Волинь», 2004. 412 с. 4. Утримання та догляд за собаками. UR : https://uvt.com.ua/utrymannia-ta dohliad-za-sobakamy/ (дата звернення: 05.04.2024). 5. Іванова О.В., Гиль М.І., Литвиненко Т.В., Шевченко С.С., Трофименко А.О. Біологія собаки. Навчальний посібник : під ред. О.Л.Трофименка. Миколаїв, 2010. 351 с. 6. Доберман. URL: https://bigenc.ru/c/doberman-c0e01d (дата звернення: 09.04.2024). 7. Доберман. URL: https://dic.academic.ru/dic.nsf/ruwiki/234464 (дата звернення: 09.04.2024). 8. Патров В.С., Коваленко Б.П., Данілов С.Б. та ін. Практикум для лабораторних занять з генетики «Основи варіаційної статистики». Біометрія. Дніпропетровськ, Поліграфіст, 1998. 175 с. 9. Євстафієва Ю.М., Бучковська В.І. Використання службових собак для забезпечення публічної безпеки і порядку та протидії злочинності. Актуальні проблеми кримінального права, процесу, криміналістики та оперативно-розшукової діяльності.: тези IV Всеукраїнської науково практичної конференції, м. Хмельницький, 26 лютого 2021 р. Хмельницький : Національна академія державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького, 2021. С. 85–88. 10.Цвігун А.Т., Бучковська В.І., Євстафієва Ю.М. До історії кінології. URL: http://journals.nubip.edu.ua/index.php/Dopovidi/article/ view/14007 (дата звернення: 09.04.2024). 11.Гайдук С.В. Основи дресирування, гігієни та годівлі службових собак : навчальний посібник. Київ, 2017. 176 с. 12.Яворська А. Як проводиться відбір та виховання службових собак? URL: https://e-zoo.com.ua/ua/blog/novosti/kak-provoditsya-otbor-i vospitanie-sluzhebnyh-sobak E-ZOO (дата звернення: 11.04.2024). 13.Режим і тренування: правила догляду службових собак Нацгвардії. URL: https://ngu.gov.ua/rezhym-i-trenuvannya-pravyla-doglyadu-sluzhbovyh-sobak naczgvardiyi/ (дата звернення: 11.04.2024). 14.Кінологія: утримання, годівля, дресирування собак : підручник / В.А. Бурлака, Л.П. Горальський, Д.А. Засєкін та ін. Житомир : Житомирський національний агроекологічний університет, 2013. 512 с. 15.Кононова Е.В. Как правильно кормить вашу собаку. Ростов-на-Дону : Феникс, 2001. 160 с. 16.Гайдук С. В. Основи дресирування, гігієни та годівлі службових собак. К., 2017. 176 с. 17.Євстафієва Ю.М., Бучковська В.І. Теоретичні аспекти організації годівлі службових собак. Таврійський науковий вісник. Серія: Сільськогосподарські науки. 2020. Вип. 116. Частина 1. С. 148–153. 18.Кінологія: нормована годівля собак. Методичні рекомендації для проведення лабораторно - практичних занять. Житомир. 2004. С. 62-104. 19.Основи дресирування, гігієни та годівлі службових собак. Навчальний посібник. Київ, 2017. 176 с. 20.Основи кінології: навчальний посібник/ В. В. Чмелюк, В. Л. Грищук, С. А. Антоненко та ін. Ірпінь: Університет державної фіскальної служби України, 2019. 126 с. 21.Муравська Д. Вплив живлення на працездатність службових собак. Наукові здобутки у вирішенні актуальних проблем виробництва і переробки продукції тваринництва : зб. матеріалів ІІ Всеукр. наук.-практ. конф. 30 молодих вчених та здобувачів освіти, 17 груд. 2022 р. Житомир : Поліський національний університет, 2022. С. 53–54. 22.Шинкар Д. В., Мамченко В. Ю. Вплив нормованої годівлі на організм та здоров’я собаки. Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва: історія, проблеми, перспективи : матеріали 6 Всеукр. Інтернет–конф., 11-12 трав. 2023 р. Суми. Сумський національний аграрний університет, 2023. С. 51–52. 23.Виноград О. В. Основи службової кінології: навч. посіб. Хмельницький: Меркьюріті-Поділля, 2011. 192 с. 24.Платковська О. В. Кінологічна служба в Україні // Шляхи покращення професійного рівня працівників кінологічних служб : тези доп. Всеукр. наук.- практ. конф. (м. Харків, 14 груд. 2018 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. Харків, 2018. C. 42–45. 25.Полищук Ф.И., Трофименко А.Л. Основи кінології. Київ : ТОВ «Джулия», 1999. 372 с. 26.Басаргін В. А., Степаненко В. М., Павлюк Н. В. Основи кінології. Житомир : ПП «Рута», 2017. 388 с 27.Службові собаки. URL: https://uk.bookipet.com/s/dogs/belgianshepherd dog (дата звернення: 09.11.2021). 28.Основи ветеринарної медицини та зооінженерії в кінології : навчальний посібник. Хмельницький : Видавництво НАПВУ, 2001. 362 с. 29.Основи службової кінології: навчальний посібник для підготовки фахівців-кінологів. К. ДП «Друкарня МВС України». 2008. 312 с. 30.Павлюк Н. В., Степаненко В. М. Кінологія: утримання та годівля собак: навчальний посібник / під ред. В. А. Бурлаки. Житомир: Волинь, 2004. 412 с. 31.Утримання собак та догляд за ними. URL: https://e.lanbook.com/book/328697 (дата звернення: 21.03.2024). 32.Доберман. URL: https://dic.academic.ru/dic.nsf/ruwiki/234464 (дата зверенення: 11.04.2024). 33.Вольєри для собак. URL: https://ukr-metall.com.ua/ua/g61579976-volery dlya-sobak (дата зверенення: 21.04.2024). 34.Про затвердження Інструкції з організації кінологічного забезпечення в Державній прикордонній службі України. Наказ МВС України від 26.03.2018 № 234. URL: https://ips.ligazakon.net/document/RE31911?an=1(дата зверенення: 21.04.2024)
Розташовується у зібраннях:204 - "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" (Бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2024_b_204-20b-01_Bondar.pdf
  Restricted Access
1.53 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.