Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/57072
Title: Історико-культурні українські традиції споживання продуктів харчування
Other Titles: Historical and cultural ukrainian traditions of food consumption
Authors: Грабар, Наталя Григорівна
Keywords: українські традиції;менталітет;споживання продуктів харчування;Ukrainian traditions;mentality;food products
Issue Date: 2024
Publisher: Харків: ДБТУ
Citation: Грабар Н. Г. Історико-культурні українські традиції споживання продуктів харчування. STUDIA SLOBOZHANICA: матеріали науково-практичного семінару «Слобожанський гуманітарій – 2024» (Харків, ДБТУ, 22 травня 2024 р.). Харків, 2024. С. 63-70
Abstract: У статті зазначено про появу на наших просторах деяких сільсько-господарських культур та звичаїв, пов’язаних з приготуванням із них різноманітних страв. Наведето історичні факти українських культурно побутових традицій споживання продуктів харчування в різних регіонах України. Наголошено на особливостях менталітету Українського народу, що формувався під впливом складних історичних обставин
The statistics indicate the appearance in our open spaces of various agricultural-state cultures and compounds associated with the preparation of various herbs from them. The historical facts of Ukrainian cultural and everyday traditions of food products in different regions of Ukraine will be revealed. It is exposed to the peculiarities of the mentality of the Ukrainian people, which was formed under the influx of complex historical settings.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/57072
Appears in Collections:STUDIA SLOBOZHANICA

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2024_Slobozhans_kyy_humanitariy-63-70.pdf423.3 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.