Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/55269
Title: Програма фахового вступного випробування для здобуття ступеня освіти Бакалавр на основі НРК6 та НРК7: спец. 072 Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок
Authors: Ставерська, Тетяна Олександрівна
Малій, Олена Григорівна
Лисак, Галина Георгіївна
Issue Date: 2024
Publisher: Харків: ДБТУ
Citation: Програма фахового вступного випробування для здобуття ступеня освіти Бакалавр на основі НРК6 та НРК7 для галузі знань 07 «Управління та адміністрування» спец. 072 Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок; уклад.: Т. О. Ставерська, О. Г. Малій, Г. Г. Лисак. Харків: ДБТУ, 2024. 28 с.
Abstract: Фахове вступне випробування – форма вступного випробування для вступу на основі здобутих раніше ступенів освіти, що передбачає перевірку здатності до опанування освітньої програми певного рівня вищої освіти на основі здобутих раніше компетентностей. Основа вступу – раніше здобутий освітній (освітньо- кваліфікаційний) рівень або освітній ступінь та відповідний рівень Національної рамки кваліфікацій (далі – НРК), на основі якого здійснюється вступ для здобуття ступеня вищої освіти, освітнього ступеня бакалавра – 6 рівень НРК (далі – НРК6), освітнього ступеня магістра (освітньо кваліфікаційного рівня спеціаліста) – 7 рівень НРК (далі – НРК7)). Фаховий іспит – форма вступного випробування для вступу на основі НРК6 або НРК7, що передбачає перевірку здатності до опанування освітньої програми певного рівня вищої освіти на основі здобутих раніше компетентностей. На навчання за програмою підготовки бакалавра за спеціальністю 072 Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок (освітні програми «Фінанси, банківська справа та страхування», «ІТ-фінанси, трейдинг та ринок криптовалют») можуть вступати особи, які отримали диплом молодшого спеціаліста, молодшого бакалавра, фахового молодшого бакалавра, бакалавра (НРК6), магістра (спеціаліста) з відповідної або іншої спеціальності (НРК 7) та продемонстрували достатній рівень знань за темами фахових дисциплін, перелік яких винесено для оцінювання підготовленості вступника для здобуття вищої освіти. Для проведення конкурсних фахових вступних випробувань на навчання на основі здобутих раніше освітньо-кваліфікаційного рівня молодший спеціаліст, освітніх ступенів молодший бакалавр, бакалавр, магістр (спеціаліст), освітньо-професійного ступеня фаховий молодший бакалавр, наказом ректора ДБТУ створюються фахові атестаційні комісії, діяльність яких регламентується Положенням про приймальну комісію вищого навчального закладу, затверджених наказом Міністерства освіти і науки України від 15 жовтня 2015 року № 1085 та зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 4 листопада 2015 року за № 1351/27796. Фахове вступне випробування проводиться фаховою атестаційною комісією за програмою, затвердженою ректором ДБТУ. Програма фахового вступного випробування складена для вступників, які вступають на навчання до Державного біотехнологічного університету за ступенем освіти бакалавр спеціальності 072 Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок, визначає перелік питань, обсяг, складові та технологію оцінювання знань вступників.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/55269
Appears in Collections:Програми

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
P_072bak_24.pdf1.25 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.