Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/54762
Title: | Сучасні тенденції розвитку інноваційних технологій в ресторанному бізнесі |
Other Titles: | Modern trends in the development of innovative technologies in the restaurant business |
Authors: | Татар, Л. В. Летута, Т. М. Кирилюк, О. М. Михайлик, В. І. |
Keywords: | інноваційні технології;інновації;ресторанний бізнес;цифровізація;innovative technologies;innovations;restaurant business;innovative product |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | Харків: ДБТУ |
Citation: | Татар Л. В., Летута Т. М., Кирилюк О. М., Михайлик В. І. Сучасні тенденції розвитку інноваційних технологій в ресторанному бізнесі. Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг : зб. наукових праць. Харків: ДБТУ, 2024. Вип. 1 (35). С. 213-225 |
Abstract: | Наведено інноваційні підходи до організації роботи підприємств
ресторанного бізнесу та їх конкурентні переваги. Вказані інноваційні
технології щодо забезпечення конкурентоспроможності суб’єктів
ресторанного бізнесу. Аргументовано управління закладом ресторанного
господарства на основі цифровізації бізнес-процесів та імплементації у
практику діяльності ІТ-рішень адаптованих під вимоги та можливості
підприємства Digital progress is one of the biggest trends in the restaurant business, from table reservations to service improvements and process optimization. The hospitality industry is embracing the latest trends to stay recognizable and competitive. The success of the restaurant business depends on workflow automation programs. The most popular growing trends of innovative technologies in the organization of the restaurant business are contactless payment systems, delivery programs, kitchen display systems or digital boards, automated inventory management software, QR code system, online table reservation system, digital customer loyalty programs, AI chatbots, virtual and augmented reality, social media development and marketing communications. We see the introduction of innovative technologies in the creation by restaurant business enterprises of their own IT product adapted to the requirements and capabilities of the enterprise (website, program, application). This approach will include a full cycle of innovative product development. The following stages of analysis should be taken into account: market assessment, competitor research, analysis of data and conclusions based on this data, and identification of possible risks. Each of these stages has specific tasks and moves step by step from idea to implementation and promotion of the IT product. A well-constructed product development methodology and consideration of high-level risks will likely enable enterprises to create their own IT product that will be aimed at customers and expanding the restaurant business. The use of business tools and IT products will allow restaurant businesses to use their resources more efficiently, and customers to receive services with greater comfort. |
URI: | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/54762 |
Appears in Collections: | Випуск 1 (35) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
zb-npr-econ-strat-01-2024-213-225.pdf | 238.57 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.