Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/54758
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorСоколовська, О. О.-
dc.contributor.authorРадченко, А. Е.-
dc.contributor.authorПащенко, А. О.-
dc.date.accessioned2024-06-13T09:17:13Z-
dc.date.available2024-06-13T09:17:13Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationСоколовська О. О., Радченко А. Е., Пащенко А. О. Аналіз сучасного стану ринку ресторанних послуг України та Харківського регіону. Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг : зб. наукових праць. Харків: ДБТУ, 2024. Вип. 1 (35). С. 170-184uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/54758-
dc.description.abstractУ статті проаналізовано нинішній стан ринку ресторанних послуг України та Харківського регіону, зокрема м. Харкова. Розглянуто проблеми та перспективи розвитку ресторанної індустрії. Було досліджено широту асортименту ресторанних послуг, які надаються у закладах ресторанного господарства Харкова. В результаті аналізу даних було виявлено зростання кількості закладів різного сегменту та притаманність ресторанному сектору міста перспектив динамічного розвиткуuk_UA
dc.description.abstractThe article analyzes the current state of the restaurant services market in Ukraine and Kharkiv. The key problems and prospects for the development of the hospitality industry in the present are considered. It is emphasized that as a result of the full-scale russian invasion of Ukraine, the hospitality industry has become one of the most damaged sectors of the State's economy, and the conditions for the functioning of restaurant business establishments have become much more complicated. A significant differentiation in the impact of the war on the restaurant business in different regions of Ukraine was found. In addition, it is determined that the restaurant services market has undergone redistribution, and currently the largest number of restaurant establishments is located in the western regions of Ukraine. Having studied the restaurant sector of Kharkiv, it can be noted that, as of today, the city's restaurant services market shows a significant increase in the number of business entities of the following types: coffee shops, cafes, snack bars, and buffets. In addition, an increase in the number of restaurant establishments of various segments has been identified. However, it is noted that the share of medium-sized businesses is the largest, compared to the low and premium segments of establishments. The breadth of the range of restaurant services provided by the restaurant business establishments in Kharkiv was studied. Taking into account the data obtained during the study, the overall range of services was noted to be quite wide. At the same time, a large number of establishments offering a wide range of mandatory and additional services were not identified. Therefore, it was assumed that the consumer market in Kharkiv still needs to be transformed to improve the level of service provision. In conclusion, as a result of the overall data analysis, it was noted that the city's hospitality industry has prospects for dynamic development, and Kharkiv itself is an interesting tourist destinationuk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарків: ДБТУuk_UA
dc.subjectіндустрія гостинностіuk_UA
dc.subjectзаклади ресторанного господарстваuk_UA
dc.subjectоб’єкти господарюванняuk_UA
dc.subjectтенденції розвиткуuk_UA
dc.titleАналіз сучасного стану ринку ресторанних послуг України та Харківського регіонуuk_UA
dc.title.alternativeTrends in the development of the restaurant industry in Kharkivuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Випуск 1 (35)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
zb-npr-econ-strat-01-2024-170-184.pdf326.23 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.