Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/54723
Title: Економічна ефективність виробництва замороженого напівфабрикату для напою смузі
Authors: Одарченко, Андрій Миколайович
Соколова, Євгенія Борисівна
Карбівнича, Тетяна Василівна
Keywords: конкурентоспроможність;собівартість;споживчий ринок;переробне підприємство;напівфабрикат;смузі
Issue Date: 2019
Publisher: Харків
Citation: Одарченко А. М., Соколова Є. Б., Карбівнича Т. В. Економічна ефективність виробництва замороженого напівфабрикату для напою смузі. Бізнес Інформ. 2019. № 4. C. 233–238.
Abstract: Метою статті є економічне обґрунтування доцільності виробництва в рамках підприємств харчової та переробної промисловості замороженого напівфабрикату для напою смузі. З огляду на те, що розроблений заморожений напівфабрикат для смузі не має аналогів на вітчизняному ринку, для обґрунтування доцільності його виробництва визначено прибуток, а також оцінено його привабливість і перспективи щодо просування на споживчому ринку. Розраховано ціну напівфабрикату, яка становить 79,50 грн за 1 кг продукції, що відповідає ринковим цінам на заморожені ягоди та забезпечує конкурентоспроможність розробленого напівфабрикату для смузі. Прибуток, що отримає підприємство, складатиме 13,20 тис. грн на кожні 1000 кг реалізованого напівфабрикату. Результати проведеного оцінювання загроз і можливостей з боку зовнішнього середовища щодо просування нового товару на ринку, а також порівняння сильних і слабких його сторін підтвердили доцільність впровадження розробленого напівфабрикату у практичну діяльність підприємств харчової промисловості.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/54723
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Odarchenko_Ekonomichna_efektyvnist_2019_4_233-238.pdf301.71 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.