Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/54232
Title: Звіт про науково-дослідну роботу "Удосконалення технології м`ясних посічних виробів шляхом використання дієтичних добавок" (остаточний)
Authors: Серік, М. Л.
Лещенко, К. Г.
Пивоваров, Є. П.
Issue Date: 2023
Publisher: Харків: ДБТУ
Citation: Серік М. Л., Лещенко К. Г., Пивоваров Є. П. Звіт про науково-дослідну роботу "Удосконалення технології м`ясних посічених виробів шляхом використання дієтичних добавок" (остаточний). Харків: ДБТУ, 2023. 80 с.
Series/Report no.: 0122U000528
Abstract: Об’єкт дослідження – технологія, зміни якості м’ясних посічених напівфабрикатів високого ступеня готовності з використанням ДБМУ протягом зберігання, заморожування, розморожування та термообробки. Мета роботи – розроблення інноваційних та вдосконалення існуючих технологій харчової та кулінарної продукції шляхом використання добавки білково-мінеральної удосконаленої. Методи дослідження – стандартні фізико-хімічні, реологічні, органолептичні, функціонально-технологічні, структурно-механічні. Обрано ДБМУ в якості збагачувального інгредієнту в складі жирової емульсії з жирністю 60% (жировмісна сировина – сало) у ході експерименту варіювали вміст добавки до 5% від маси м’яса. Визначено вплив ДБМУ на структуру м'ясного фаршу в процесі заморожування, зберігання, розморожування та подальшої термообробки. Проведено ряд досліджень в порівнянні з контролем: визначено структурно-механічні показники якості; проведені дослідження із визначення властивостей емульсійної системи, виготовленої з використанням ДБМУ; проведено комплекс гістологічних досліджень структурних змін м’язових волокон у фаршевих системах; досліджено споживчі характеристики готової м’ясної продукції, виготовлено з використанням ДБМУ: органолептичні характеристики, зміни в процесі зберігання як напівфабрикатів, так і готової продукції. Використання ДБМУ в м'ясних посічених напівфабрикатів дозволяє вирішити полікомпонентне завдання, яке полягає в зменшені відносного дефіциту кальцію у харчуванні споживачів з одночасним удосконаленням якісних характеристик напівфабрикатів шляхом покращення його технологічних властивостей.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/54232
Appears in Collections:Звіти НДР

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
zvit_Serik.pdf1.66 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.