Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/54230
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorПак, А. О.-
dc.contributor.authorПогожих, М. І.-
dc.contributor.authorЗавгородній, О. І.-
dc.contributor.authorТоряник, Д. О.-
dc.contributor.authorСіняєва, О. В.-
dc.date.accessioned2024-06-03T18:51:00Z-
dc.date.available2024-06-03T18:51:00Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationПак А. О., Погожих М. І., Завгородній О. І., Торяник Д. О., Сіняєва О. В. Звіт про науково-дослідну роботу "Фізико-математичне моделювання тепломасообмінних процесів під час виробництва харчової продукції" (остаточний). Харків: ДБТУ, 2023. 63 с.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/54230-
dc.description.abstractМетою роботи є експериментальні та теоретичні дослідження та розробка наукових основ удосконалення фізичних методів аналізу технологій та процесів харчових виробництв. На основі проведених досліджень доведено моделюванням ефекту індукованого тепломасообміну (ІнТМО) за наявності твердої, рідкої та газової фаз в термостаті з розривами між фазами, що «запуск», «протікання» та «завершення» ефекту ІнТМО можливі за такої організації процесу; встановлено, узагальнюючою необхідною умовою реалізації ефекту ІнТМО є збереження суцільності газового середовища всередині термостата; встановлена питома продуктивність робочої поверхні термостата з ІнТМО; встановлений основний параметр порядку ефекту ІнТМО – наявність суцільності газового середовища за парціальним тиском пари рідини всередині термостата; знайдений ефективний коефіцієнт фільтрації обтюратора необхідний для реалізації ефекту ІнТМО; розроблено вимоги до конструкційних особливостей тепломасообмінного модуля апарату для сушіння з ефектом ІнТМО вологої сировини з високою питомою поруватістю; запропоновані оптимальні умови для приготування маршмелоу з антоціановими добавками – кріас-порошками з чорноплідної горобини та суданської троянди; розроблений дослідний зразок віброударного сепаратора з використанням повітряного потоку, для якого проведені випробування методом багатофакторного експерименту; доведено ефективність використання пневматичного сепаратора з нахиленим каналом для підготовки посівного матеріалу сафлору. Основні результати досліджень відображено у 10 працях, в тому числі 3 статтях, 1 з яких у науковому виданні, що входить до наукометричної бази даних Scopus, 7 тезах доповідей на міжнародних та всеукраїнських науково-практичних конференціях. Отримані в дослідженні результати впроваджені у виробництво та в навчальний процес ДБТУ в рамках госпдоговірної теми «Впровадження результатів оптимізації режимних характеристик процесу взаємодії сипкого матеріалу з вібруючими поверхнями»uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарків: ДБТУuk_UA
dc.relation.ispartofseries0120U100504-
dc.subjectіндукований тепломасообмінuk_UA
dc.subjectобтюратор термостатаuk_UA
dc.subjectтепло- та масообмінuk_UA
dc.subjectмаршмелоу з антоціановими добавкамиuk_UA
dc.subjectкріас-порошки з чорноплідної горобини та суданської трояндиuk_UA
dc.subjectвіброударний сепараторuk_UA
dc.subjectпневматичний сепараторuk_UA
dc.subjectпосівний матеріал сафлоруuk_UA
dc.subjectенергоефективністьuk_UA
dc.titleЗвіт про науково-дослідну роботу "Фізико-математичне моделювання тепломасообмінних процесів під час виробництва харчової продукції" (остаточний)uk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Appears in Collections:Звіти НДР

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Zvit_Pak_A_O.pdf2.22 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.