Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/536
Title: Agency problems as a threat for investment attractiveness of Ukrainian corporations under conditions of eurointegration
Корпоративні конфлікти як загроза інвестиційній привабливості українських корпорацій в умовах євроінтеграції
Authors: Velychko, Kateryna
Shapoval, Galyna
Keywords: corporate conflicts;investment attractiveness;mediation;корпоративні конфлікти;інвестиційна привабливість;медіація;корпоративные конфликты;инвестиционная привлекательность;медиация
Issue Date: 2018
Publisher: Харківський державний університет харчування та торгівлі
Citation: Velychko K., Shapoval G. Agency problems as a threat for investment attractiveness of Ukrainian corporations under conditions of eurointegration. Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг. 2018. Вип. 1(27). С. 132-140.
Abstract: The definition of “corporate conflicts” in the system of corporate security is analyzed, and their main classification characteristics are determined. The influence of corporate conflicts on the investment attractiveness of Ukrainian corporations is studied. Based on the study of international experience in combating corporate conflicts and taking into account peculiarities of Ukrainian legislation, an approach to managing corporate conflicts of Ukrainian corporations is proposed. It is aimed at increasing their investment attractiveness.
Проаналізовано трактування поняття «корпоративні конфлікти» в системі корпоративної безпеки та визначено його основні класифікаційні характеристики: місцезнаходження, учасники (суб’єкти) та об’єкти корпоративних конфліктів. Визначено рівні корпоративної безпеки з урахуванням особливостей корпоративних конфліктів, їх впливу на корпоративну безпеку та інвестиційну привабливість компаній. Досліджено специфіку впливу корпоративних конфліктів на інвестиційну привабливість українських корпорацій. Доведено, що наявність корпоративних конфліктів здебільшого є результатом неефективного корпоративного управління та існуючих прогалин в українському законодавстві. Визначено, що важливим чинником, який негативно впливає на корпоративну безпеку та інвестиційну привабливість українського бізнесу, є висококонцентрована та непрозора структура капіталу національних корпоративних компаній, яка орієнтована на інсайдерів. Акцентовано увагу на важливості моніторингу корпоративних конфліктів з метою зменшення їх кількості та використання медіації замість вирішення спорів у судах. На основі вивчення міжнародного досвіду з питань протидії корпоративним конфліктам як основній загрозі корпоративній безпеці, та з урахуванням особливостей українського законодавства, запропоновано підхід до управління корпоративними конфліктами українських корпорацій, який спрямовано на підвищення їх інвестиційної привабливості.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/536
Appears in Collections:Випуск 1 (27)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
esprstp_2018_1_15.pdf525.36 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.