Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/5133
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Іртищева, І.О. | - |
dc.contributor.author | Войт, О.С. | - |
dc.date.accessioned | 2022-08-18T11:59:52Z | - |
dc.date.available | 2022-08-18T11:59:52Z | - |
dc.date.issued | 2021-05-03 | - |
dc.identifier.citation | Іртищева І.О., Войт О.С. Стратегічні напрями розвитку органічної харчової продукції: теоретичні підходи. Вісник ХНАУ. Серія : Економічні науки. 2021. Т.2. №2. С.188-199. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/5133 | - |
dc.description.abstract | Іртищева І.О., Войт О.С. Стратегічні напрями розвитку органічної харчової продукції: теоретичні підходи. У статті досліджено теоретичні підходи щодо стратегічних напрямів розвитку органічної харчової продукції. Обґрунтовано стратегічні напрями розвитку харчової органічної продукції на макро-, мезо-, мікрорівнях. Доведено, що основними стратегічними напрямами розвитку органічної харчової продукції є гармонізація вітчизняного законодавства до міжнародного, розроблення стратегії, державних та регіональних програм, обіг та маркування органічної продукції. | uk_UA |
dc.description.abstract | Иртищева И.А., Войт А.С. Стратегические направления развития органической пищевой продукции: теоретические подходы. В статье исследованы теоретические подходы к стратегическим направлениям развития органической пищевой продукции. Приведены проблемы развития пищевой органической продукции. Обоснованы основные преимущества развития органической продукции. Раскрыты главные элементы ценностей развития органической Доказано, что основными стратегическими направлениями развития органической пищевой продукции является гармонизация отечественного законодательства в международном, разработка стратегии, государственных и региональных программ, обращение и маркировка органической продукции. | uk_UA |
dc.description.abstract | Irtyshcheva I.A., Voit O.S. Strategic directions of organic food development: theoretical approaches. The article investigates theoretical approaches to strategic directions of organic food development. Problems of development of food organic products are given. The main advantages of organic product development are substantiated. The main elements of priorities for the development of organic products are revealed. Strategic directions of development of food organic products at macro-, meso-, micro-levels are substantiated. The advantages of the development of organic food products are substantiated, among which: ecological, economic and social. Environmental benefits of organic food production will have a positive impact on the eco-state of our country, by reducing the use of harmful substances in the process of growing crops. The economic advantage is that domestic food products will strengthen the level of competitiveness in both domestic and international markets, this will increase consumption and increase the profits of producers. It is proved that the strategic directions of development of organic food products should be divided into macro-, meso- and micro-levels, which include: harmonization of domestic legislation in accordance with international; improvement of the mechanism for circulation and labeling of products; formation of a strategy for the development of organic food products; increase public funding; development of regional programs for the development of organic production; information and consulting support; popularization and intensification of cooperation with foreign organizations for exchange of experience; improving the quality and competitiveness of organic food products; certification according to international standards and increasing the range of products. | uk_UA |
dc.language.iso | uk_UA | uk_UA |
dc.publisher | Харків : ХНАУ | uk_UA |
dc.subject | органічна харчова продукція | uk_UA |
dc.subject | стратегічні напрями | uk_UA |
dc.subject | теоретичні підходи | uk_UA |
dc.subject | проблеми | uk_UA |
dc.subject | фактори | uk_UA |
dc.subject | органическая пищевая продукция | uk_UA |
dc.subject | стратегические направления | uk_UA |
dc.subject | теоретические подходы | uk_UA |
dc.subject | проблемы | uk_UA |
dc.subject | факторы | uk_UA |
dc.subject | organic food products | uk_UA |
dc.subject | strategic directions | uk_UA |
dc.subject | theoretical approaches | uk_UA |
dc.subject | problems | uk_UA |
dc.subject | factors | uk_UA |
dc.title | Стратегічні напрями розвитку органічної харчової продукції: теоретичні підходи | uk_UA |
dc.title.alternative | Стратегические направления развития органической пищевой продукции: теоретические подходы | uk_UA |
dc.title.alternative | Strategic directions of organic food development: theoretical approaches | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
Appears in Collections: | Вісник Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва. Серія "Економічні науки" №2, Т.2 |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
statya_irtishcheva_vojt_strategìchnì_napriami_rozvitku_organìchnoyi_ harchovoyi_produkcìyi_teoretichnì_pìdhodi.pdf | 598.81 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.