Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/48108
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorГрідін, Олександр Володимирович-
dc.contributor.authorЄвдокименко, Артем Ігорович-
dc.date.accessioned2024-02-26T12:48:07Z-
dc.date.available2024-02-26T12:48:07Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationЄвдокименко А. І. Управління інноваційними процесами вирощування озимої пшениці у фермерському господарстві: кваліфікаційна робота магістра: спец. 073 – Менеджмент; наук. кер. О. В. Грідін. Харків, 2023. 139 с.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/48108-
dc.description.abstractОсновною метою кваліфікаційної (магістерської) роботи є узагальнення теоретичних домінант, а також обґрунтування доцільності удосконалення організації виробництва та підвищення економічної ефективності вирощування озимої пшениці у фермерському господарстві. Об’єктом дослідження виступають процеси управління інноваційною діяльністю, пов’язаною з вирощуванням озимої пшениці у фермерському господарстві. Предметом дослідження є науково-теоретичні та практичні аспекти управління інноваційними процесами вирощування озимої пшениці у фермерському господарстві. Наукова новизна результатів роботи полягає у: поглибленні вивчення науково теоретичних аспектів забезпечення інноваційного розвитку зерновиробництва в Україні; встановленні перспективних орієнтирів та базових передумов забезпечення інноваційного розвитку зерновиробництва; розробці комплексу заходів прикладного характеру, спрямованих на удосконалення організації виробництва та підвищення економічної ефективності вирощування озимої пшениці. У кваліфікаційній (магістерській) роботі: У першому розділі досліджено науково-теоретичні аспекти забезпечення інноваційного розвитку зерновиробництва в Україні. У другому розділі здійснено усебічний аналіз економічної ефективності вирощування озимої пшениці у фермерському господарстві. У третьому розділі запропоновані до впровадження заходи з удосконалення організації виробництва та підвищення економічної ефективності вирощування озимої пшениці. Висновки та пропозиції: практичне значення наукового дослідження визначається можливістю використання отриманих результатів та наданих рекомендацій у майбутній виробничо-господарській діяльності з метою удосконалення організації виробництва та підвищення економічної ефективності вирощування пшениці.uk_UA
dc.description.abstractThe main goal of the qualification (master's) work is to generalize the theoretical dominants, as well as justify the feasibility of improving the organization of production and increasing the economic efficiency of growing winter wheat in the farm. The object of the research is the management processes of innovative activities related to the cultivation of winter wheat in the farm. The subject of the study is the scientific-theoretical and practical aspects of managing innovative processes of growing winter wheat in the farm economy. The scientific novelty of the work results consists in: deepening the study of scientific and theoretical aspects of ensuring the innovative development of grain production in Ukraine; establishment of prospective benchmarks and basic prerequisites for ensuring innovative development of grain production; development of a set of measures of an applied nature, aimed at improving the organization of production and increasing the economic efficiency of growing winter wheat. In the qualification (master's) work: In the first chapter, the scientific and theoretical aspects of ensuring the innovative development of grain production in Ukraine are investigated. In the second chapter, a comprehensive analysis of the economic efficiency of growing winter wheat in the farm is carried out. In the third section, measures to improve the organization of production and increase the economic efficiency of winter wheat cultivation are proposed for implementation. Conclusions and proposals: the practical value of the scientific research is determined by the possibility of using the obtained results and the provided recommendations in the future production and economic activity with the aim of improving the organization of production and increasing the economic efficiency of wheat cultivation.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарків: ДБТУuk_UA
dc.subjectінноваціїuk_UA
dc.subjectінноваційний розвитокuk_UA
dc.subjectінноваційні агротехнологіїuk_UA
dc.subjectзерновиробництвоuk_UA
dc.subjectозима пшеницяuk_UA
dc.subjectорганізація виробництваuk_UA
dc.subjectвитрати виробництваuk_UA
dc.subjectекономічна ефективністьuk_UA
dc.subjectбеззбитковість виробництваuk_UA
dc.subjectinnovationsuk_UA
dc.subjectinnovative developmentuk_UA
dc.subjectinnovative agricultural technologiesuk_UA
dc.subjectgrain productionuk_UA
dc.subjectwinter wheatuk_UA
dc.subjectproduction organizationuk_UA
dc.subjectproduction costsuk_UA
dc.subjecteconomic efficiencyuk_UA
dc.subjectbreak-even productionuk_UA
dc.titleУправління інноваційними процесами вирощування озимої пшениці у фермерському господарствіuk_UA
dc.title.alternativeManagement of innovative processes of growing winter wheat in the farm economyuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
dc.contributor.affiliationДержавний біотехнологічний університет, Кафедра менеджменту, бізнесу і адміністрування-
Розташовується у зібраннях:073 - "Менеджмент" (Магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2023_M_44_2_073_22m-03_Yevdokymenko_A_I.pdf
  Restricted Access
2.4 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.