Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/47495
Title: Стратегія управління сталим виробництвом продукції рослинництва на підприємстві
Other Titles: Strategy of management of sustainable production of crop production at the enterprise
Authors: Калиниченко, Юлія Олексіївна
metadata.dc.contributor.advisor: Сагачко, Ю. М.
metadata.dc.contributor.affiliation: Державний біотехнологічний університет, Кафедра менеджменту, бізнесу і адміністрування
Keywords: стратегічне планування;стратегічне управління;сталий розвиток;екологія;інновації;рослинництво;strategic planning;strategic management;sustainable development;ecology;innovations;crop production
Issue Date: 2023
Publisher: Харків: ДБТУ
Citation: Калиниченко Ю. О. Стратегія управління сталим виробництвом продукції рослинництва на підприємстві: кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «Бакалавр»: спец. 073 Менеджмент; наук. кер. Ю. М. Сагачко; Харків, 2023. 63 с.
Abstract: Метою кваліфікаційної роботи є теоретичне дослідження поняття стратегічного управління та сталого розвитку агропромислових підприємств та їх практичне застосування. Об’єктом кваліфікаційної роботи є процес стратегічного управління сталим виробництвом продукції рослинництва на підприємстві. Предметом є процес аналізу стратегічного управління сталим виробництвом продукції рослинництва на підприємстві. Наукова новизна даного дослідження відбувається в теоретичній розробці та використанні комплексної методології управління, що компенсує в собі сучасні наукові підходи в галузі агрономії, економіки та екології: набуло подальшого розвитку: обґрунтування важливості стратегічного планування виробництва продукції рослинництва з огляду на сталість розвитку. В результаті дослідження з’ясовано і узагальнено необхідність планування сучасного аграрного виробництва з огляду на встановлення балансу між задоволенням сучасних потреб людства і захистом інтересів майбутніх поколінь, включаючи їх потребу в безпечному і здоровому довкіллі. Досліджена методологія стратегічного управління основана на аналізі внутрішнього і зовнішнього середовища і необхідності застосування інноваційних технологій. Така методологія впровадження інноваційних технологій та підходів, які сприяють досягненню економічної ефективності, соціальної відповідальності та екологічної безпеки виробництва.
The purpose of the qualification work is a theoretical study of the concept of strategic management and sustainable development of agro-industrial enterprises and their practical application. The object of the qualification work is the process of strategic management of the sustainable production of crop production at the enterprise. The subject is the process of analyzing the strategic management of the sustainable production of plant products at the enterprise. The scientific novelty of this research occurs in the theoretical development and use of a complex management methodology, which compensates for modern scientific approaches in the field of agronomy, economics and ecology: it has gained further development: substantiation of the importance of strategic planning of the production of crop production in view of the sustainability of development. As a result of the study, the necessity of planning modern agricultural production with a view to establishing a balance between meeting the modern needs of humanity and protecting the interests of future generations, including their need for a safe and healthy environment, was clarified and summarized. The studied methodology of strategic management is based on the analysis of the internal and external environment and the need to use innovative technologies. This is the methodology of introducing innovative technologies and approaches that contribute to achieving economic efficiency, social responsibility and environmental safety of production.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/47495
Appears in Collections:073 - "Менеджмент" (Бакалаври)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2023_B_44_2_073_19b-02_Kalynychenko.pdf
  Restricted Access
1.79 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.