Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/47296
Title: Обліково-аналітичне забезпечення управління виробництвом вівса
Other Titles: Accounting and analytical support for oat production managemen
Authors: Мірошниченко, Влада Вячеславівна
metadata.dc.contributor.advisor: Велієва, В. О.
metadata.dc.contributor.affiliation: Державний біотехнологічний університет, Кафедра обліку, аудиту та оподаткування
Keywords: облік;аналіз;організація обліку;первинний облік;синтетичний облік;аналітичний облік;аналітичне дослідження;ефективність;accounting;analysis;organization of accounting;primary accounting;synthetic accounting;analytical accounting;analytical research;efficiency
Issue Date: 2023
Publisher: Харків: ДБТУ
Citation: Мірошниченко В. В. Обліково-аналітичне забезпечення управління виробництвом вівса: кваліфікаційна робота магістра: спец. 071 - Облік і оподаткування; наук. кер. В.О. Велієва; Харків: ДБТУ, 2023. 84 с.
Abstract: Овес широко використовують для переробки на харчові продукти: вівсяну крупу різних видів – не дроблену, різану, плющену, шліфовану номерну, вівсяні коричневу крупу. З вівса виготовляють також муку та толокно. Невелика частина вівса використовується в бродильній промисловості для одержання спирту, головним чином в суміші з іншими злаками або картоплею. Виділяючи важливе народногосподарське значення вівса необхідно відмітити, що в останні роки ефективність його виробництва значно знизилась. Тому проблеми підвищення ефективності виробництва вівса в аграрних підприємствах України повинні постійно знаходитись в полі зору вітчизняних науковців. Роботу присвячено вивченню теоретичних аспектів, оцінці практичного застосування та визначенню шляхів удосконалення організації обліку витрат та виходу насіння вівса, проведенню аналітичного дослідження доцільності його виробництва та реалізації.
Oats are widely used for processing into food products: oat groats of various types - uncrushed, cut, flattened, polished numbered, brown oat groats. Oats are also used to make flour and porridge. A small part of oats is used in the fermentation industry to obtain alcohol, mainly in a mixture with other cereals or potatoes. Highlighting the important national economic importance of oats, it should be noted that in recent years the efficiency of its production has decreased significantly. Therefore, the problems of increasing the efficiency of oat production in agricultural enterprises of Ukraine should always be in the field of view of domestic scientists. The work is devoted to the study of theoretical aspects, assessment of practical application and determination of ways to improve the organization of accounting for costs and output of oat seeds, conducting an analytical study of the feasibility of its production and sale.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/47296
Appears in Collections:071 - "Облік і оподаткування" (Магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2023_071z-12m_Miroshnychenko.pdf
  Restricted Access
1.44 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.