Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/46261
Title: Визначення кута змочування деревини клеєм за допомогою USB-мікроскопа
Other Titles: Определение угла смачивания древесины клеем с помощью USB-микроскопа
Determination of the contact angle of wood glue with USB-microscope
Authors: Шевченко, С. А.
Issue Date: 2013
Publisher: Харків: ХНТУСГ
Citation: Шевченко С. А. Визначення кута змочування деревини клеєм за допомогою USB-мікроскопа. Вісник Харківського національного технічного університету сільського господарства, Вип. 136 «Системотехніка і технології лісового комплексу. Транспортні технології». 2013. С. 224-230.
Series/Report no.: Вісник Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка;№ 136
Abstract: Розроблена методика визначення похибки вимірювання кута змочування внаслідок перетинання площини зразка деревини оптичною віссю мікроскопа. Показано, що для типових значень кута змочування деревини клеями ця похибка є сумірною з кутом між оптичною віссю мікроскопа та площиною зразка деревини.
Разработана методика определения погрешности измерения угла смачивание вследствие пересечения плоскости образца дерева оптической осью микроскопа. Показано, что для типичных значений угла смачивания дерева клеями эта погрешность соизмерима с углом между оптической осью микроскопа и плоскостью образца дерева.
The method of determination of measurement error due to the contact angle of intersection of the plane of the optical axis of the sample tree microscope. It is shown that for typical values of the contact angle of wood adhesives, this error is comparable to the angle between the optical axis of the microscope and the sample plane tree.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/46261
Appears in Collections:Випуск 136: Системотехніка і технології лісового комплексу. Транспортні технології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Visnyk_136_2013_29.pdf532.5 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.