Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/45725
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorПилипенко, Д. М.-
dc.contributor.authorСвітлична, Аліна Юріївна-
dc.date.accessioned2024-01-18T17:55:50Z-
dc.date.available2024-01-18T17:55:50Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationСвітлична А. Ю. Біотехнологія одержання вина з ягідної сировини: кваліфікаційна робота магістра: спец. 162 - Біотехнології та біоінженерія; наук. кер. Д. М. Пилипенко. Харків, 2023. 53 с.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/45725-
dc.description.abstractУ випускній кваліфікаційній роботі було досліджено біотехнологію виготовлення вин з різної плодово-ягідної сировини. На основі літературного огляду визначено фактори, що впливають на смакові якості та органолептичні показники плодово-ягідного вина(вид сировини, умови вирощування сировини, концентрація цукру, концентрація спирту у складі). Досліджено біотехнологію отримання плодово-ягідних вин на основі вишні, червоної та чорної смородини, яблука у порівнянні з виноградним вином зі столового та технічного сортів винограду. Досліджено вміст цукру та спирту у процесі бродіння вина. Проведено порівняння отриманих зразків за концентрацією цукру та спирту у готовому напої. Проведено дегустацію зразків готового напої споживачами за органолептичним методом визначення показників якості на основі аналізу сприйняття органів чуттів людини. За результатами досліджень визначено найкращі види сировини для виготовлення плодово-ягідних вин та обрано найкращу рецептуру для виготовлення вина, зразки якої набули найбільшої прихильності споживачів.uk_UA
dc.description.abstractIn the graduation thesis, the biotechnology of wine production from various fruit and berry raw materials was investigated. On the basis of a literature review, the factors affecting the taste qualities and organoleptic indicators of fruit and berry wine (type of raw materials, growing conditions of raw materials, sugar concentration, alcohol concentration in the composition) were determined. The biotechnology of obtaining fruit and berry wines based on cherries, red and black currants, apples in comparison with grape wine made from table and technical grape varieties has been studied. The content of sugar and alcohol in the process of wine fermentation was studied. The obtained samples were compared according to the concentration of sugar and alcohol in the finished drink. Samples of the finished drink were tasted by consumers according to the organoleptic method of determining quality indicators based on the analysis of human sensory perception. According to the research results, the best types of raw materials for the production of fruit and berry wines were determined, and the best recipe for the production of wine was chosen, the samples of which gained the greatest favor among consumersuk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарків: ДБТУuk_UA
dc.subjectвиноuk_UA
dc.subjectдріжджіuk_UA
dc.subjectетиловий спиртuk_UA
dc.subjectсировинаuk_UA
dc.subjectсуслоuk_UA
dc.subjectцукорuk_UA
dc.subjectwineuk_UA
dc.subjectyeastuk_UA
dc.subjectethyl alcoholuk_UA
dc.subjectraw materialsuk_UA
dc.subjectwortuk_UA
dc.subjectsugaruk_UA
dc.titleБіотехнологія одержання вина з ягідної сировиниuk_UA
dc.title.alternativeBiotechnology of wine production from berry raw materialsuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
dc.contributor.affiliationДержавний біотехнологічний університет-
dc.contributor.affiliationКафедра біотехнології, молекулярної біології та водних біоресурсів-
Appears in Collections:162 - "Біотехнологія та біоінженерія" (Магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2023_M_162-BT-12m_Svitlychna.pdf
  Restricted Access
2.15 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.