Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/45688
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorБезуглий, М. Д.-
dc.contributor.authorБезрук, Маргарита Віталіївна-
dc.date.accessioned2024-01-18T13:49:07Z-
dc.date.available2024-01-18T13:49:07Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationБезрук М. Б. Дослідження біотехнологій йогурту на основі козиного молока: кваліфікаційна робота магістра: спец. 162 - Біотехнології та біоінженерія; наук. кер. М. Д. Безуглий; Харків, 2023. 60 с.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/45688-
dc.description.abstractУ завдання роботи входило обґрунтування вибору сировини для виробництва йогурту, дослідження її якісного складу, порівняння із класичною сировиною, опис біотехнологічного процесу виготовлення йогуртів, дослідження процесу виготовлення йогуртів із різних заквасок та їх порівняння. У кваліфікаційній роботі виконано огляд джерел інформації вітчизняних та зарубіжних авторів та опис власних досліджень проведених у ветеринарній лабораторії ТОВ «Смартбіолаб», на основі яких представлено: якісний склад козиного молока у порівнянні з класичною сировиною; опис біотехнологій виробництва йогуртів з козиного молока. В роботі обґрунтовано вибір харчової основи та доцільність використання обраної сировини задля виготовлення кисломолочного продукту. Було проведено дослідження виготовлення йогуртів з козиного та коров’ячого молока та їх порівняльна характеристика.uk_UA
dc.description.abstractThe subject of the research is a fermented milk product - yogurt based on goat's milk. The purpose of the qualification work was to research and justify the choice of the goat milk as a raw material for the production of yogurts, The task of the work included the justification of the choice of raw materials for the production of yogurt, the study of its qualitative composition, comparison with classical raw materials, the description of the biotechnological process of yogurt production, the study of the process of yogurt production from different starter cultures and their comparison. In the qualification work reviews the sources of information of domestic and foreign authors and a description of own research conducted in the veterinary laboratory of LLC "Smartbiolab", based on which the following are presented: quality composition of goat milk in comparison with classical raw materials; description of biotechnologies for the production of yogurts from goat's milk. The work substantiates the choice of the food base and the expediency of using the selected raw material for the production of a sour-milk product. A study of the production of goat`s and cow`s milk yogurts and their comparative characteristics was conducted.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарків: ДБТУuk_UA
dc.subjectйогуртuk_UA
dc.subjectкозине молокоuk_UA
dc.subjectфункціональне харчуванняuk_UA
dc.subjectбіотехнології виробництваuk_UA
dc.subjectзакваскаuk_UA
dc.subjectyogurtuk_UA
dc.subjectgoat's milkuk_UA
dc.subjectfunctional nutritionuk_UA
dc.subjectbiotechnologies of productionuk_UA
dc.subjectstarter culturesuk_UA
dc.titleДослідження біотехнологій йогурту на основі козиного молокаuk_UA
dc.title.alternativeBiotechnology research of yogurt based on goat's milkuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
dc.contributor.affiliationДержавний біотехнологічний університет-
dc.contributor.affiliationКафедра біотехнології, молекулярної біології та водних біоресурсів-
Appears in Collections:162 - "Біотехнологія та біоінженерія" (Магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2023_B_162z-BT-12m_Bezruk.pdf
  Restricted Access
1.37 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.