Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/45419
Title: Дослідження та розробка технології для роздавання втулок при допомозі електрогідравлічного ефекту
Other Titles: Research and development of technology for dispensing bushings using the electro-hydraulic effect
Authors: Задніпровський, Олександр Олегович
metadata.dc.contributor.advisor: Сиромятніков, П. С.
metadata.dc.contributor.affiliation: Державний біотехнологічний університет, Кафедра сільськогосподарських машин та інженерії тваринництва
Keywords: довговічність;втулка;роздавання;електрогідравлічний ефект
Issue Date: 2023
Publisher: Харків: ДБТУ
Citation: Задніпровський О. О. Дослідження та розробка технології для роздавання втулок при допомозі електрогідравлічного ефекту: кваліфікаційна робота магістра: спец. 133 – Галузеве машинобудування; наук. кер. П. С. Сиромятніков. Харків: ДБТУ, 2023. 85 с.
Abstract: Актуальність теми кваліфікованої роботи. Магістерська робота присвячена проблемі вдосконалення технології відновлення зношуваних деталей втулкового типу, заснованої на розробці нових пристроїв і технологій відновлення розмірів деталей по ефективності процесу розподілу втулок з використанням електрогідравлічних впливів. Це повинно продовжити термін служби деталей, підвищити ефективність використання машин та заощадити матеріали, паливо, енергію та робочу силу. Цілі і завдання дослідження. Метою даного дослідження є вдосконалення технології відновлення зношуваних деталей втулкового типу на основі розробки нового обладнання та технології відновлення розмірів деталей за рахунок ефективності процесу розподілу втулок з використанням електрогідравлічного впливу. Для досягнення поставленої мети в процесі роботи необхідно вирішити наступні завдання: 1. Проаналізувати літературу та патентні джерела щодо роздавання втулок; 2. Вивчити особливості технічного процесу електрогідравлічного вибуху; 4 3. На основі експерименту дослідити вплив конструктивних параметрів і режиму роботи дозуючого пристрою на якість і продуктивність процесу роздавання гільз; 4. Встановити, що параметри парогазової порожнини і переміщення пластин електророзрядного генератора пружних коливань залежність від режиму роботи пристрою; 5. На основі бізнес-плану провести техніко-економічне обґрунтування розробки та впровадження обладнання та технологій для роздавання втулок у ремонтному виробництві. Мета дослідження: технічний процес відновлення розмірів втулки з використанням електрогідравлічних впливів. Об'єкт дослідження: ефект зміцнення поверхні пристрою концентраторів напружень і його вплив на втомну довговічність деталей. Методи дослідження. Для вирішення теми дослідження були використані методи пластичності, опору матеріалів, теорії математичного аналізу та моделювання. Дослідження деталей проводилося в різних режимах роботи пристрою і в промислових умовах з використанням методів математичної статистики. Наукова новизна: досліджено вплив конструктивних параметрів і режимів роботи роздавального пристрою на якість і продуктивність процесу роздавання гільз. Встановлено, що параметри парогазової порожнини і переміщення пластин розрядного генератора пружних коливань залежать від режиму роботи пристрою. Представлений пристрій підвищить ефективність технічного процесу відновлення геометричних параметрів за рахунок впровадження нової конструкції пристрою для роздавання втулки і поліпшення його експлуатаційних характеристик. Практична значимість: розроблена унікальна конструкція пристрою для роздавання втулки з використанням електрогідравлічного впливу. Досліджено вплив конструктивних параметрів і режимів роботи роздавальлного пристрою на якість і продуктивність процесу роздавання гільз.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/45419
Appears in Collections:133 – “Галузеве машинобудування” (Магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2023_M_458_133ts-22m-02_Zadniprovskyi.pdf
  Restricted Access
3.55 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.