Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/4226
Title: Езофагостомоз свиней
Authors: Мазанна, М. Г.
Приходько, Ю. О.
Мазанний, О. В.
Бирка, В. І.
Keywords: видовий склад;патогенез;прижиттєва лабораторна діагностика;хіміотерапевтичні засоби;профілактика кишкових нематодозів
Issue Date: 2019
Publisher: Харків
Citation: Мазанна М. Г., Приходько Ю. О., Мазанний О. В., Бирка В. І. Езофагостомоз свиней: Монографія. Харків, 2019. 170 с.
Abstract: У монографії наведені нові дані щодо епізоотичної ситуації з езофагостомозу та супутніх кишкових нематодозів у диких і свійських свиней в умовах різного типу свинарських господарств південно-східного регіону України, зокрема, в Харківській та Дніпропетровській областях. Найвища інвазованість свиней встановлена у господарствах Дніпропетровської області. Визначено особливості та проведено аналіз сезонної та вікової динаміки езофагостомозу, аскарозу та трихурозу у свиней. Досліджено видовий склад збудників езофагостомозу у диких та свійських свиней. З’ясовано, що езофагостомоз найчастіше перебігає у складі мікстінвазій. Встановлена значна контамінацію об’єктів довкілля яйцями і, відповідно, личинками езофагостом. Найбільш забрудненими виявились: вим’я свиноматок, мітли і закутки станків. Встановлено видовий склад зоофільних мух у свинарських приміщеннях і вивчена їх роль у контамінації об’єктів довкілля. Досліджено антгельмінтні препарати, кращі з яких рекомендовано до широкого застосування свиням за езофагостомозу та супутніх кишкових гельмінтозів. Досліджено і визначено за езофагостомозу свиней ефективність протипаразитарного препарату «Авервет». Пропонується для фахівців ветеринарної медицини.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/4226
Appears in Collections:Монографії

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ezophagostomos_compressed.pdf1.46 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.