Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/4190
Title: Економіка природокористування
Authors: Маменко, О. М.
Портянник, С. В.
Keywords: сутність природоохоронної діяльності;джерела енергі;сировина;взаємодія суспільства;моделі глобального розвитку;класифікація природних ресурсів;агропромисловий комплекс
Issue Date: 2017
Publisher: Харків
Citation: Маменко О. М., Портянник С. В. Економіка природокористування. Підручник за модульним методом навчання та з тестовим контролем і рейтинговою оцінкою знань студентів. Харків: ХДЗВА, 2017. 286 c.
Abstract: У навчальному посібнику, підготовленому вченими кафедри прикладної еко- логії ХДЗВА відповідно до програми дисципліни «Економіка природокористування», розглядаються питання еколого-економічного, раціонального використання природних ресурсів в промисловому виробництві та сільському господарстві. Наведено основні терміни та поняття, що стосуються економіки природокористування, використання природних ресурсів їх відновлення та впливу людини на навколишнє природне середовище. Акцентовано увагу на глобальних еколого-економічних проблемах сучасності. Висвітлено еколого-правові аспекти охорони навколишнього природного середовища, раціонального природокористування в Україні і її регіонах для забезпечення сталого розвитку. Окреслено пріоритети державної політики у сфері охорони природи і раціонального використання природних ресурсів. Розкрито фінансово-економічні механізми регулювання природокористування та можливості використання міжнародного досвіду щодо охорони довкілля. Розроблено оцінку знань студентів на основі модульно-рейтингової системи. Для студентів та викладачів вищих закладів .
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/4190
Appears in Collections:Підручники

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
17_ekonomyka pryrodokorystuvannya.pdf2.95 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.