Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/40979
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorОспіщев, Віктор Івановіч-
dc.contributor.authorШинкар, Світлана Миколаївна-
dc.date.accessioned2023-10-19T07:57:07Z-
dc.date.available2023-10-19T07:57:07Z-
dc.date.issued2003-
dc.identifier.citationШинкар С. М. Ефективність управлінської інформації в підприємствах ресторанного господарства: автореф. дис. ... канд. екон. наук: 08.07.05 – Економіка торгівлі та послуг; наук. кер. В. І. Оспіщев; Харківський держ. ун-т харч. та торгівлі. Харків, 2003. 20 с.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/40979-
dc.description.abstractУ дисертаційній роботі визначено сутність управлінської інформації в підприємствах ресторанного господарства як економічного ресурсу та розглянуто специфічні особливості даного виду ресурсів. Розроблено систему показників оцінки економічної ефективності управлінської інформації. Запропоновано методичний інструментарій щодо вдосконалення документообігу в системі інформаційного забезпечення управління. Надано варіанти вибору напрямків підвищення ефективності використання інформаційних ресурсів залежно від темпів росту товарообороту та рівня витрат на формування управлінської інформації в ретроспективному періоді. Розроблено методику визначення оптимальної чисельності управлінського персоналу та планування витрат на формування управлінської інформації, що спрямовані на підвищення ефективності управлінської інформаціїuk_UA
dc.description.abstractIn dissertational work the essence of the administrative information as economic resource in the enterprises of restaurant facilities is determined and specific peculiarities of this kind of resources are considered. The system of parameters is developed according to the economic efficiency of the administrative information usage. Methodical toolkit for the improvement of document circulation in the system of information supply of management is offered. Variants for the choice of directions increasing efficiency of information resources usage are submitted depending on the rates of commodity circulation growth and level of expenses on formation of the administrative information in the retrospective period. The technique of defining the optimum number of administrative personnel and planning of charges on formation of the administrative information, directed on the increase of the administrative information efficiency is developed.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарків: ХДУХТuk_UA
dc.subjectінформаційні ресурсиuk_UA
dc.subjectуправлінська інформаціяuk_UA
dc.subjectекономічна ефективністьuk_UA
dc.subjectвитрати на формування управлінської інформаціїuk_UA
dc.subjectресторанне господарствоuk_UA
dc.subjectinformation resourcesuk_UA
dc.subjectadministrative informationuk_UA
dc.subjecteconomic efficiencyuk_UA
dc.subjectexpenses on formation of the administrative informationuk_UA
dc.subjectrestaurant facilitiesuk_UA
dc.titleЕфективність управлінської інформації в підприємствах ресторанного господарства: автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. екон. наук: 08.07.05 – економіка торгівлі та послугuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
dc.contributor.affiliationХарківський державний університет харчування та торгівлі-
Appears in Collections:08.07.05 – Економіка торгівлі та послуг

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
avt_Shynkar.pdf378.5 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.