Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/40525
Title: Облік та контроль виробничих запасів (на матеріалах підприємств хлібопекарного виробництва): автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. екон. наук: 08.06.04 – бухгалтерський облік, аналіз та аудит
Authors: Афанас’єва, Інна Іванівна
metadata.dc.contributor.advisor: Житний, Павло Євгенович
metadata.dc.contributor.affiliation: Харківський державний університет харчування та торгівлі
Keywords: облік;контроль;виробничі запаси;хлібопекарне виробництво;управління запасами;аналітичний облік;бюджетування;модель;accounting;control;productive supplies;bread production;the management of supplies;analytical accounting;budgeting;model
Issue Date: 2006
Publisher: Харків: ХДУХТ
Citation: Афанас’єва І. І. Облік та контроль виробничих запасів (на матеріалах підприємств хлібопекарного виробництва): автореф. дис. ... канд. екон. наук: 08.06.04 – бухгалтерський облік, аналіз та аудит; наук. кер. П. Є. Житний; Харківський держ. ун-т харч. та торгівлі. Харків, 2006. 17 с.
Abstract: Роботу присвячено розробці теоретичних та практичних науково-обгрунтованих рекомендацій щодо удосконалення обліку та контролю виробничих запасів підприємств хлібопекарного виробництва. Уточнено функції системи управління виробничими запасами, що визначає області дії обліку та контролю. Визначено виробничі запаси як значущий елемент матеріальних ресурсів, оборотних активів та матеріальних потоків. Розширено існуючу класифікацію виробничих запасів ознаками, що сприяють прийняттю управлінських рішень, сформульовано принципи формування виробничих запасів, засновані на мінімальному рівні запасу. Внесено пропозиції щодо аналітичного обліку виробничих запасів хлібопекарських підприємств за місцями зберігання. Для забезпечення оперативності та аналітичності обліку і контролю запропоновано підхід щодо формування гнучких бюджетів придбання й використання виробничих запасів. Удосконалено форми сигнальної документації та облікові регістри шляхом використання формалізації причин відхилень і відповідальних за їх виникнення. Розроблено автоматизовану модель обліку та контролю виробничих запасів з урахуванням особливостей хлібопекарного виробництва. Запропоновано методику оперативного контролю виробничих запасів, що сприяє ефективному використанню матеріальних ресурсів. Подано рекомендації щодо методичної процедури аналізу ефективності використання виробничих запасів. Удосконалено економіко- математичну модель управління запасами, яка заснована на визначенні параметрів постачання основного матеріалу хлібопекарного виробництва
The thesis is dedicated to the development of theoretical and practical scientifically- grounded recommendations for improving accounting and control of productive supplies on the breadbaking factories. The system of expenses management in the functional aspect, which defines the operating sphere of accounting and control, has been specified. The productive supplies have been defined as a significant element of material resources, financial expenses, circulating assets and product flows. The classification of productive supplies on the characteristics which contributes to the management decision making has been proposed. The propositions as to the analytical accounting of the productive supplies on the breadbaking factories according to the places of storage have been given, and the forms of signalling documentation and journals have been improved. A model of forming flexible budget for productive supplies acquiring and use was suggested for providing efficiency and analyticity of accounting and control. For the first time there was developed an automated model of accounting and control of productive supplies based on the particular features of bread production. There has been suggested a method of operational control with the use of productive supplies, which provides efficient use of material resources. Recommendations as to the methodical procedure of the analysis of the productive supplies efficient use were presented. The economic and mathematical model of stock control which is based on the defining supply characteristics of basic materials for bread production has been improved
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/40525
Appears in Collections:08.06.04 – Бухгалтерський облік, аналіз та аудит

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
aref_Afanas_yeva.pdf340.02 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.