Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/39489
Title: Інтеграційні процеси у світовому господарстві: сутність, об'єктивні передумови та сучасні тенденції розвитку
Other Titles: Integration processes in the world economy: essence, objective prerequisites and modern development trends
Authors: Сухоловський, Владислав Олегович
metadata.dc.contributor.advisor: Ушакова, Наталія Григорівна
metadata.dc.contributor.affiliation: Державний біотехнологічний університет, Кафедра економіки та бізнесу
Keywords: міжнародна економічна інтеграція;митний союз;спільний ринок;економічний союз;Європейський Союз;дезінтеграція
Issue Date: 2023
Publisher: Харків: ДБТУ
Citation: Сухоловський В. О. Інтеграційні процеси у світовому господарстві: сутність, об’єктивні передумови та сучасні тенденції розвитку: спец. 292 – Міжнародні економічні відносини; наук. кер. Н. Г. Ушакова; Харків: ДБТУ, 2023. 52 с.
Abstract: Визначальною рисою сучасної світової економіки є інтеграційні процеси, які надають переваги країнам-членам інтеграційного угруповання. Європейський Союз став прикладом одного з найефективніших інтеграційних об’єднань, пріоритетом для інших країн європейського континенту, в тому числі і України. Це актуалізує дослідження. Метою кваліфікаційної роботи є характеристика сучасних тенденцій розвитку євроінтеграційних процесів і участі України в них. Об’єктом дослідження є процеси економічної інтеграції європейських країн. Предметом дослідження є сукупність теоретичних та практичних аспектів європейської інтеграції української економіки. В роботі визначено особливості міжнародної економічної інтеграції порівняно з іншими формами інтернаціоналізації світового господарства; проведено класифікацію складових механізму міжнародної економічної інтеграції; доведено, що отримання позитивного результату від участі в процесах міжнародної економічної інтеграції можливе за наявності внутрішніх і зовнішніх чинників; розкрито особливості євроінтеграції України, спричинені війною. Пропозиції та рекомендації, запропоновані в роботі, дозволяють визначити ефективні інструменти української євроінтеграційної політики з метою їх застосування в умовах воєнного стану.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/39489
Appears in Collections:292 - "Міжнародні економічні відносини" (Бакалаври)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2023_B_412_292z-19b-01_Sukholovs_kyy.pdf
  Restricted Access
1.35 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.