Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/39456
Title: Сучасна зовнішньоторговельна політика країни і засоби її здійснення (на прикладі США)
Other Titles: Modern foreign trade policy of the country and means of its implementation (using the example of the USA)
Authors: Радін, Данііл Романович
metadata.dc.contributor.advisor: Кулініч, Оксана Андріївна
metadata.dc.contributor.affiliation: Державний біотехнологічний університет, Кафедра економіки та бізнесу
Keywords: зовнішньоторговельна політика;міжнародні зв’язки;економічна стратегія;глобальна конкуренція;національні інтереси
Issue Date: 2023
Publisher: Харків: ДБТУ
Citation: Радін Д. Р. Сучасна зовнішньоторговельна політика країни і засоби її здійснення (на прикладі США): кваліфікаційна робота бакалавра: спец. 292 – Міжнародні економічні відносини; наук. кер. О. А. Кулініч; Харків, 2023. 74 с.
Abstract: Актуальність дослідження обумовлена необхідністю дослідження економічного розвитку США як лідера сучасного глобального економічного простору, національне господарство якого за масштабами набагато перевершує всі інші країни світу, а рівень виробничих потужностей, розвиток науки і техніки та висока національна конкурентоспроможность потужно впливають на загальну систему світогосподарських зв’язків. Крім того, американська модель економічного зростання стала взірцем для більшості держав, в тому числі і для України. Метою роботи є дослідження зовнішньоторговельної політики США, визначення її основних принципів, заходів та напрямів здійснення, а також перспектив розвитку зовнішньоекономічних зв’язків з Україною. Об’єктом роботи виступає механізм функціонування зовнішньоторговельної політики США, інструменти та форми її запровадження на сучасному етапі. Предметом дослідження роботи є теоретичні аспекти формування та реалізації зовнішньоторговельної політики держави. В роботі розглянуто теоретичні основи формування сучасної зовнішньоторговельної політики; доведено, що розвиток економіки США за багатьма параметрами впливає на спрямування зрушень у всьому світовому господарстві; обгрунтовано зовнішньоторговельну політику США як інструмент захисту національних інтересів; проаналізовано заходи, можливості, ефекти, стратегію та сучасні тенденції розвитку зовнішньоторговельної політики США. Практичне значення одержаних результатів полягає у визначенні й уточненні теоретичних положень щодо формування нових сучасних напрямів зовнішньоторговельного розвитку держави; обгрунтуванні економіко-інституціональних основ конкурентоспроможності гоподарського комплексу країни на міжнародній арені; укріплення зовнішньоекономічних зв’язків США з Україною.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/39456
Appears in Collections:292 - "Міжнародні економічні відносини" (Бакалаври)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2023_B_412_292z-19b-01_Radin.pdf
  Restricted Access
455.55 kBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.