Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/39453
Title: Сучасна зовнішньоторговельна політика країни і засоби її здійснення (на прикладі Китаю)
Other Titles: Modern foreign trade policy of the country and means of its implementation (using the example of China)
Authors: Носачова, Анна Сергіївна
metadata.dc.contributor.advisor: Ушакова, Наталія Григорівна
metadata.dc.contributor.affiliation: Державний біотехнологічний університет, Кафедра економіки та бізнесу
Keywords: міжнародна торгівля;зовнішньоторговельна політика;зовнішня торгівля Китаю;торговельна війна;зовнішньоторговельні відносини
Issue Date: 2023
Publisher: Харків: ДБТУ
Citation: Носачова А. С. Сучасна зовнішньоторговельна політика країни і засоби її здійснення (на прикладі Китаю): спец. 292 – Міжнародні економічні відносини; наук. кер. Н. Г. Ушакова; Харків: ДБТУ, 2023. 51 с.
Abstract: Вражаючі результати трансформації китайської економіки протягом останніх десятиліть, які відбулися в тому числі завдяки зміні курсу зовнішньоторговельної політики країни, дозволили Китаю посісти ключове місце в світовій економіці, впливаючи на неї через постійно зростаючі обсяги власного експорту. Це актуалізує дане дослідження. Метою кваліфікаційної роботи є комплексний аналіз зовнішньоторговельної політики Китаю як основи економічного розвитку країни. Об’єктом дослідження є зовнішньоторговельні відносини Китаю. Предметом дослідження є сукупність теоретичних та практичних аспектів зовнішньоторговельної політики країни на прикладі Китаю. В роботі охарактеризовано основні моделі зовнішньоторговельної політики та їх модифікації в сучасній економіці; доведено, що однією з головних причин динамічної зміни ключових гравців на світовій арені є трансформація зовнішньоторговельної політики країни і Китай став цьому підтвердженням; розкрито особливості зовнішньоторговельної політики Китаю та її наслідки для інших країн світу. Пропозиції та рекомендації, запропоновані в роботі, дозволяють визначити ефективні інструменти китайської зовнішньоторговельної політики з метою їх використання для модернізації української економіки.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/39453
Appears in Collections:292 - "Міжнародні економічні відносини" (Бакалаври)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2023_B_412_292z-19b-01_Nosachova.pdf
  Restricted Access
1.43 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.