Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/39427
Title: СОТ та її роль у лібералізації світової торгівлі
Other Titles: The WTO and its role in the liberalization of world trade
Authors: Воробйов, Єгор Володимирович
metadata.dc.contributor.advisor: Ушакова, Наталія Григорівна
metadata.dc.contributor.affiliation: Державний біотехнологічний університет, Кафедра економіки та бізнесу
Keywords: Світова організація торгівлі;міжнародна торгівля;зовнішньоторговельна політика;міжнародні економічні інститути;ГАТТ
Issue Date: 2023
Publisher: Харків: ДБТУ
Citation: Воробйов Є. В. СОТ та її роль у лібералізації світової торгівлі: кваліфікаційна робота бакалавра: спец. 292 – Міжнародні економічні відносини; наук. кер. Н. Г. Ушакова; Харків: ДБТУ, 2023. 47 с.
Abstract: В умовах зростання рівня інтегрованості економік країн світу в світове господарство проблеми їх співробітництва з міжнародними організаціями стають більш актуальними. Ключову роль серед міжнародних організацій в зовнішньоторговельній сфері відіграє Світова організація торгівлі (СОТ). Метою кваліфікаційної роботи є обґрунтування теоретичних засад та визначення механізмів трансформації СОТ з урахуванням сучасних викликів. Об’єктом дослідження є процес функціонування СОТ як провідної міжнародної організації, що убезпечує лібералізацію міжнародної торгівлі. Предметом дослідження є сукупність теоретичних засад та практичних механізмів діяльності СОТ з урахуванням сучасних викликів. В кваліфікаційній роботі обґрунтовано теоретичні засади та практичні механізми діяльності СОТ, а саме: розкрито процес еволюції міжнародної торгівлі як зміну переважаючих на тому чи іншому етапі форм зовнішньоторговельної політики – протекціонізму або фрітредерства; доведено необхідність поєднання раціоналізму і конструктивізму в сучасному аналізі; охарактеризовано інституційні проблеми функціонування СОТ на сучасному етапі регулювання торговельними відносинами; визначено необхідність і шляхи трансформації СОТ, що обумовлено такими сучасними викликами, як пандемія коронавіруса і війна в Україні. Пропозиції та рекомендації, запропоновані в роботі, дозволяють робити оцінку діяльності СОТ в сучасних умовах та аналізувати наслідки членства в ній для різних країн.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/39427
Appears in Collections:292 - "Міжнародні економічні відносини" (Бакалаври)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2023_B_412_292-20b stn-3-01_Vorobyov.pdf
  Restricted Access
1.35 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.