Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/39417
Title: Експортний потенціал економіки України
Other Titles: Export potential of the economy of Ukraine
Authors: Бакоцький, Едуард Романович
metadata.dc.contributor.advisor: Ушакова, Наталія Григорівна
metadata.dc.contributor.affiliation: Державний біотехнологічний університет, Кафедра економіки та бізнесу
Keywords: експорт;експортний потенціал;міжнародна торгівля;зовнішньоторговельна політика;товарна структура експорту України
Issue Date: 2023
Publisher: Харків: ДБТУ
Citation: Бакоцький Е. Р. Експортний потенціал економіки України: спец. 292 – Міжнародні економічні відносини; наук. кер. Н. Г. Ушакова; Харків: ДБТУ, 2023. 55 с.
Abstract: В умовах нестабільної політичної та економічної ситуації в світі формування стратегічних орієнтирів щодо розширення експортного потенціалу стає актуальним для кожної країни. Рівень формування та реалізації експортного потенціалу свідчить про реальні конкурентні переваги національної економіки та є інструментом просування національних інтересів на світовому ринку. Метою роботи є висвітлення основних тенденцій процесу формування та реалізації експортного потенціалу України в сучасних умовах. Об’єктом дослідження є експорт в системі міжнародної економічної діяльності. Предметом дослідження є сукупність теоретичних та практичних аспектів формування та реалізації експортного потенціалу України. В роботі розширено зміст економічного потенціалу на основі поєднання відомих підходів з часовим аспектом; визначено проблеми формування вітчизняного експортного потенціалу в цілому і окремих експортоорієнтованих галузей; розкрито об’єктивні та суб’єктивні чинники, що обмежують реалізацію експортного потенціалу України; визначено перспективи розвитку та реалізації національного експортного потенціалу; запропоновано шляхи збереження і реалізації експортного потенціалу України в умовах воєнного стану. Пропозиції та рекомендації, запропоновані в роботі, дозволяють визначати обмеження реалізації експортного потенціалу окремих галузей та використати відповідний щодо вирішення проблеми інструментарій стимулювання експорту української продукції в умовах воєнного стану.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/39417
Appears in Collections:292 - "Міжнародні економічні відносини" (Бакалаври)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2023_B_412_292-19b-01_ Bakots_kyy.pdf
  Restricted Access
1.43 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.