Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/39146
Title: Трудовий потенціал аграрних підприємств:проблеми та напрями ефективного відтворення
Other Titles: Labor potential of agrarian enterprises: problems and directions of effective reproduction
Authors: Нікітін, Ярослав Володимирович
metadata.dc.contributor.advisor: Шовкун, Людмила Володимирівна
metadata.dc.contributor.affiliation: Державний біотехнологічний університет, Кафедра економіки та бізнесу
Keywords: населення;трудовий потенціал;демографічна ситуація;ринок робочої сили;продуктивність праці;зайнятість;безробіття
Issue Date: 2023
Publisher: Харків: ДБТУ
Citation: Нікітін Я. В. Трудовий потенціал аграрних підприємств:проблеми та напрями ефективного відтворення: кваліфікаційна робота бакалавра: спец. 051 – Економіка; наук. кер. Л. В. Шовкун; Харків: ДБТУ, 2023. 50 с.
Abstract: Відсутність пріоритетів у сферах виробництва мають наслідком майже повне знищення тваринництва України та призупинення розвитку рослинницьких галузей. Нерівномірна потреба підприємств у трудовому потенціалі протягом року є одним з конкретних проявів цього явища, що саме і зумовлює актуальність теми кваліфікаційної роботи. Метою кваліфікаційної роботи є розробка практичних рекомендацій щодо вибору оптимальної моделі галузевої структури в умовах сучасного господарювання, а також аналізу ефективності використання трудового потенціалу. Об'єктом дослідження є механізм використання трудового потенціалу підприємств. Предметом дослідження є якісний і кількісний склад працівників, а також формування чисельності та ефективність використання трудового потенціалу на підприємстві. В кваліфікаційній роботі здійснено комплексне дослідження теоретичних і методичних аспектів проблем та напрямів ефективного відтворення трудового потенціалу за рахунок ефективного використання сільського населення. Досліджено основні соціально-економічні проблем села де використання трудових ресурсів займає вагоме місце. Обґрунтоване неповне використання потенційно можливого фонду робочого часу в аграрному секторі. Пропозиції та рекомендації, запропоновані в роботі, дозволяють в умовах надлишку та неповного використання робочої сили формувати раціональну продуктивну зайнятість в аграрному виробництві, за якої забезпечується нормальна праценавантаженість, продуктивність і оплата праці в усіх формах господарювання на селі.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/39146
Appears in Collections:051 - "Економіка" (Бакалаври)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2023_B_412_051z-21bstn-2-02_Nikitin.pdf
  Restricted Access
1.13 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.