Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/39107
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorШовкун, Людмила Володимирівна-
dc.contributor.authorТерещенко, Юлія Андріївна-
dc.date.accessioned2023-09-08T11:45:41Z-
dc.date.available2023-09-08T11:45:41Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationТерещенко Ю. А. Інноваційний розвиток як чинник підвищення конкурентоспроможності аграрних підприємств: кваліфікаційна робота бакалавра: спец. 051 – Економіка; наук. кер. Л. В. Шовкун; Харків: ДБТУ, 2023. 52с.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/39107-
dc.description.abstractУкраїна має забезпечити позитивні зміни в економіці та соціумі, реалізувавши інноваційну модель та сформувавши випереджальний тип розвитку економіки, на відміну від сировинного типу, що склався за період незалежності країни, що і зумовило актуальність теми кваліфікаційної роботи. Метою кваліфікаційної роботи є розробка практичних рекомендацій щодо необхідності активізації застосування інновацій у всіх ланках національного АПК та розроблення на цій основі відповідних пропозицій щодо підвищення конкурентоспроможності аграрних підприємств. Об'єктом дослідження є процеси інноваційного розвитку підприємств. Предметом дослідження є сукупність теоретичних, науково-методичних і практичних підходів до формування механізму використання інноваційного чинника для підвищення конкурентоспроможності аграрних підприємств. В кваліфікаційній роботі досліджено сутність інноваційного розвитку аграрних підприємств. Проаналізовано проблеми розвитку інноваційної діяльності та запропоновано шляхи підвищення конкурентоспроможності аграрних підприємств, обґрунтовано їх ефективність. Проаналізовано фактори інноваційного розвитку, які включають фінансове забезпечення, кадрове забезпечення, техніко-технологічне забезпечення, маркетингове забезпечення, організаційно-управлінське забезпечення.. пропозиції та рекомендації, запропоновані в роботі, дозволяють покращити подальший розвиток аграрного виробництва, підвищити конкурентоспроможність аграрних підприємств за умов переходу на інноваційну модель розвитку на законодавчому рівні при залученні державних і недержавних ресурсівuk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарків: ДБТУuk_UA
dc.subjectінноваціїuk_UA
dc.subjectінноваційний розвитокuk_UA
dc.subjectаграрні підприємстваuk_UA
dc.subjectінфраструктураuk_UA
dc.subjectінноваційна діяльністьuk_UA
dc.subjectконкурентоспроможністьuk_UA
dc.subjectдержаваuk_UA
dc.titleІнноваційний розвиток як чинник підвищення конкурентоспроможності аграрних підприємствuk_UA
dc.title.alternativeInnovative development as a factor in increasing the competitiveness of agrarian enterprisesuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
dc.contributor.affiliationДержавний біотехнологічний університет, Кафедра економіки та бізнесу-
Appears in Collections:051 - "Економіка" (Бакалаври)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2023_B_412_051z-19b-03_Tereshchenko.pdf
  Restricted Access
1.47 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.