Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/39107
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Шовкун, Людмила Володимирівна | - |
dc.contributor.author | Терещенко, Юлія Андріївна | - |
dc.date.accessioned | 2023-09-08T11:45:41Z | - |
dc.date.available | 2023-09-08T11:45:41Z | - |
dc.date.issued | 2023 | - |
dc.identifier.citation | Терещенко Ю. А. Інноваційний розвиток як чинник підвищення конкурентоспроможності аграрних підприємств: кваліфікаційна робота бакалавра: спец. 051 – Економіка; наук. кер. Л. В. Шовкун; Харків: ДБТУ, 2023. 52с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/39107 | - |
dc.description.abstract | Україна має забезпечити позитивні зміни в економіці та соціумі, реалізувавши інноваційну модель та сформувавши випереджальний тип розвитку економіки, на відміну від сировинного типу, що склався за період незалежності країни, що і зумовило актуальність теми кваліфікаційної роботи. Метою кваліфікаційної роботи є розробка практичних рекомендацій щодо необхідності активізації застосування інновацій у всіх ланках національного АПК та розроблення на цій основі відповідних пропозицій щодо підвищення конкурентоспроможності аграрних підприємств. Об'єктом дослідження є процеси інноваційного розвитку підприємств. Предметом дослідження є сукупність теоретичних, науково-методичних і практичних підходів до формування механізму використання інноваційного чинника для підвищення конкурентоспроможності аграрних підприємств. В кваліфікаційній роботі досліджено сутність інноваційного розвитку аграрних підприємств. Проаналізовано проблеми розвитку інноваційної діяльності та запропоновано шляхи підвищення конкурентоспроможності аграрних підприємств, обґрунтовано їх ефективність. Проаналізовано фактори інноваційного розвитку, які включають фінансове забезпечення, кадрове забезпечення, техніко-технологічне забезпечення, маркетингове забезпечення, організаційно-управлінське забезпечення.. пропозиції та рекомендації, запропоновані в роботі, дозволяють покращити подальший розвиток аграрного виробництва, підвищити конкурентоспроможність аграрних підприємств за умов переходу на інноваційну модель розвитку на законодавчому рівні при залученні державних і недержавних ресурсів | uk_UA |
dc.language.iso | uk_UA | uk_UA |
dc.publisher | Харків: ДБТУ | uk_UA |
dc.subject | інновації | uk_UA |
dc.subject | інноваційний розвиток | uk_UA |
dc.subject | аграрні підприємства | uk_UA |
dc.subject | інфраструктура | uk_UA |
dc.subject | інноваційна діяльність | uk_UA |
dc.subject | конкурентоспроможність | uk_UA |
dc.subject | держава | uk_UA |
dc.title | Інноваційний розвиток як чинник підвищення конкурентоспроможності аграрних підприємств | uk_UA |
dc.title.alternative | Innovative development as a factor in increasing the competitiveness of agrarian enterprises | uk_UA |
dc.type | Other | uk_UA |
dc.contributor.affiliation | Державний біотехнологічний університет, Кафедра економіки та бізнесу | - |
Appears in Collections: | 051 - "Економіка" (Бакалаври) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
2023_B_412_051z-19b-03_Tereshchenko.pdf Restricted Access | 1.47 MB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.