Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/388
Title: Game technology and its place in teaching russian language fs a foreign
Ігрові технології та їх роль у навчанні російської мови як іноземної
Authors: Borysova, Alina
Lazarieva, Viktoriia
Keywords: game technologies;foreign language learning and teaching;communicative approach;language immersion;ігрові технології;методика викладання іноземної мови;комунікативний підхід;занурення в мовне середовище;игровые технологии;методика преподавания иностранного языка;коммуникативный подход;погружение в языковую среду
Issue Date: 2018
Publisher: Харківський державний університет харчування та торгівлі
Citation: Borysova A., Lazarieva V. Game technology and its place in teaching russian language fs a foreign. Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг. 2018. Вип. 2(28). С. 257-263.
Abstract: The article deals with phenomenon of game technology. Authors state that there’s a close relation between language acquisition and psychological condition of students. Game helps to achieve personal internal comfort of a student but if organized in a correct psychological way and theoretically grounded. It supports language acquisition for foreigners who study Russian.
Розглянуто ігрові технології у викладанні російської мови як іноземної. Ігрові технології, хоч і є складовою частиною педагогічних технологій, проте досі не надто поширені у викладанні російської мови як іноземної порівняно, наприклад, з англійською. Завдання ігрового характеру допомагають іноземцям незалежно від їх віку адаптуватися до нового культурного середовища. Гра є природним засобом освоєння дитиною навколишнього світу. Відтак, вона має стати обов’язковою частиною навчального процесу, зокрема й вивчення іноземних мов. Отже, метою статті є опис ігор, їх класифікація та визначення переваг у навчанні російської мови. Автори також подають різні способи використання гри на заняттях із мови. Ігри дають змогу студентам розслабитися й звикнути до різноманітного, багатонаціонального суспільства, у якому вони живуть і навчаються. Вони мотивують виражати індивідуальність, що є суттєвою перевагою в майбутньому соціальному та професійному житті. Відомо, що процес усної комунікації відбувається значно простіше в умовах ігрової діяльності, коли студенти «грають» ролі, які чекають на них у подальшому професійно-соціальному житті. Завдання викладачів і фахівців із методики – розробити єдину систему завдань на основі ігрової технології, що охоплюватимуть якомога більше соціальних ситуацій. Для того, щоб студенти могли вправлятися у вивченні РЯІ та оволодівати мовними навичками через гру, ця система має стати офіційним компонентом програми вивчення російської мови як іноземної. Ігри можуть використовуватися на різних рівнях вивчення мови. Вони підвищують продуктивність навчання й адаптаційну здатність студентів. Автори також нагадують про психолого-педагогічну цінність застосування ігрової технології в навчанні іноземної мови, її здатність впливати на внутрішній комфорт студента й успішність у взаємодії з оточенням. Автори звертають увагу на практичну значущість гри та її виховний потенціал.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/388
Appears in Collections:Випуск 2 (28)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
esprstp_2018_2_25.pdf618.5 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.