Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/3743
Title: Формування системи стратегічного управління підприємств харчової промисловості
Other Titles: Формирование системы стратегического управления предприятий пищевой промышленности
Formation of the system of strategic management of food industry enterprises
Authors: Константинова, Т.В.
Keywords: стратегія;розвиток;система стратегічного управління;стратегія розвитку підприємства харчової промисловості;стратегия;развитие;система стратегического управления;стратегия развития предприятия пищевой промышленности;strategy;development;system of strategic management;development strategy of the food industry enterprise
Issue Date: 25-Jul-2018
Publisher: Харків : ХНАУ
Citation: Константинова Т.В. Формування системи стратегічного управління підприємств харчової промисловості. Вісник ХНАУ. Серія : Економічні науки. 2018. №3. С. 337-346.
Abstract: Константинова Т.В. Формування системи стратегічного управління підприємств харчової промисловості. У статті досліджено наукові підходи до формування системи стратегічного управління підприємств харчової промисловості в умовах економічної нестабільності. Доведено, що раціонально побудована система стратегічного управління дозволяє підприємствам харчової промисловості узгодити перспективи й ресурси їх збалансованого комплексного розвитку й подолати негативні ефекти змін зовнішнього середовища. При цьому узгодження програм розвитку діяльності підприємства не є визначальним, оскільки взаємозв'язок й узгодження різних програм реалізується через місію й систему стратегічних цілей, які є обмежниками.
Т.В. Константинова. Формирование системы стратегического управления предприятий пищевой промышленности. В статье исследованы научные подходы к формированию системы стратегического управления предприятий пищевой промышленности в условиях экономической нестабильности. Доказано, что рационально построенная система стратегического управления позволяет предприятиям пищевой промышленности согласовать перспективы и ресурсы их сбалансированного комплексного развития и преодолеть негативные эффекты изменений внешней среды. При этом согласование программ развития деятельности предприятия не является определяющим, поскольку взаимосвязь и согласование различных программ реализуется через миссию и систему стратегических целей, которые являются ограничителями.
T.V. Konstantinova Formation of the system of strategic management of food industry enterprises. The article investigates the scientific approaches to the formation of the system of strategic management of food industry enterprises in the conditions of economic instability. It is proved that rationally constructed system of strategic management allows enterprises of food industry to coordinate prospects and resources of their balanced complex development and to overcome the negative effects of changes in the environment. At the same time, the coordination of programs for the development of the company's activities is not determinative, since the interconnection and coordination of various programs is realized through a mission and a system of strategic goals that are limiting.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/3743
Appears in Collections:Вісник Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва. Серія" Економічні науки" № 3



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.